default-image

Ποτάμι: Συνεχίζεται ο προσυνεδριακός διάλογος στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Ποτάμι: Συνεχίζεται ο προσυνεδριακός διάλογος στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου τον προσυνεδριακό του διάλογο και στο Ρέθυμνο το Ποτάμι, σε συνάντηση που έλαβε χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη και εθελοντές της Τοπικής Οργάνωσης, ενώ η συζήτηση θα συνεχιστεί και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο (ξενοδοχείο "Jason").

Σημειώνεται ότι το συνέδριο του Ποταμιού θα γίνει στις 4-6 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, όπως σημειώνουν τα στελέχη, υπάρχει βούληση να συζητηθούν όλα: οι πολιτικές προτεραιότητες, οι θέσεις του Ποταμιού, η αντιπολιτευτική τακτική και τα θέματα οργάνωσης του κόμματος.

Σύμφωνα τα στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Ρεθύμνου, ήδη η συζήτηση μεταξύ των εθελοντών έχει "ανάψει" και καθημερινά σχεδόν γίνονται συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα όπου συζητούνται αυτά τα θέματα. Για να δοθεί φωνή και να ακουστούν οι απόψεις όλων των μελών αλλά και φίλων του Κινήματος, έχει διαμορφωθεί ειδική πλατφόρμα διαλόγου στο site του Ποταμιού (http://topotami.gr), όπου έχουν ήδη τεθεί κάποια ερωτήματα: τα βασικά θέματα που συζητιούνται στις τοπικές συναντήσεις εθελοντών, ερωτήματα που τέθηκαν στον Σταύρο Θεοδωράκη κατά την «ανάκριση του Σταύρου» και θέματα που έθεσαν μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής. Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Ο προσυνεδριακός διάλογος διεξάγεται γύρω από έξι θεματικά πεδία:

1. Πολιτικές προτεραιότητες και θέσεις

2. Εσωτερική οργάνωση

3. Επικαιροποίηση-συμπλήρωση καταστατικού

4. Συνεργασίες με πρόσωπα και κινήσεις

5. Οικονομική ενίσχυση

6. Σχέσεις κινήματος με νεολαία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της δίωρης ζωντανής συζήτησης που είχε με τους εθελοντές του Κινήματος για το συνέδριο του Δεκεμβρίου είπε μεταξύ άλλων: «Για να αλλάξει η χώρα πρέπει να αλλάξουν και τα κόμματα. Ζήσαμε 20 μήνες με τα λάθη μας αλλά ζήσαμε και 20 μήνες με μια γενναία δράση προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Τώρα είναι ώρα να αλλάξουμε το Ποτάμι και σας υπόσχομαι ότι θα τους εκπλήξουμε όλους, εχθρούς και φίλους».

Η παγκρήτια περιφερειακή προσυνεδριακή συζήτηση με την παρουσία του επικεφαλής θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News