Ειδήσεις

Βλέπει με τα μάτια της ψυχής και των τετράποδων φίλων της

Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, αν και ονειρεύεται με ήχους, έχει εκπαιδευτεί τόσο σωστά και έχει αποκτήσει την ικανότητα όχι μόνο να οπτικοποιεί τη σκέψη της, αλλά με τον αγώνα της να αλλάζει και τους νόμους στη χώρα!

Η δυναμική γυναίκα, αν και τυφλή, δεν το βάζει κάτω και με τη δύναμη της ψυχής αλλά και τους φύλακες αγγέλους της, τα σκυλιά της, προχωρά χωρίς φόβο και ζητά το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την ισονομία και την αξιοπρέπεια στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Η Ιωάννα-Μαρία μαζί με τα αγαπημένα της σκυλιά, δύο λαμπραντόρ, τη Λάρα και τη Μέι, φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" μεταφέροντας τη μοναδική σχέση που έχει με τους τετράποδους φίλους της, που σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης στο τηλεοπτικό πλατό βρίσκονταν δίπλα της.

Η Ιωάννα-Μαρία χρειάστηκε να ιδρύσει το 2008 μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία μάλιστα έδωσε το όνομα «Ελληνική σχολή εκπαίδευσης σκύλων-οδηγών τυφλών "Λάρα"», όπου μαζεύει χρήματα από ιδιώτες και όχι από το κράτος (ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την άσχημη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα). Πρόεδρος της πανελλαδικής σχολής είναι η ίδια.

Σήμερα η Ιωάννα-Μαρία εργάζεται στο ΠΑΓΝΗ όπου μαζί με τους σκύλους της παλεύουν για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής. Σίγουρα η οικονομική κρίση τής κάνει πιο δύσκολη τη ζωή, όμως αυτό που ζητά από την Πολιτεία είναι να μεριμνήσει ουσιαστικά για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ανθρώπων που δε βλέπουν, αλλά έχουν σίγουρα την πιο τέλεια όραση με τα μάτια της ψυχής.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια