Ειδήσεις

Γεννηματά σε Ολάντ: "Να συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα"

«Να συνεχίζει να στηρίξει τον Ελληνικό λαό που καταβάλει σκληρές προσπάθειες εδώ και 5 χρόνια» ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον Γάλλο Πρόεδρο, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα το πρωί στη Γαλλική πρεσβεία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τον κ. Ολάντ ότι η Δημοκρατική Συμπαρατάξη θα στηρίξει στη Βουλή τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντηθώ σήμερα με τον Πρόεδρο Francois Hollande και να τον καλωσορίσω στην πατρίδα μας .

Στο πρόσωπο του, εμείς οι Έλληνες Σοσιαλιστές τιμούμε ένα κορυφαίο Ευρωπαίο Σοσιαλιστή ηγέτη και ένα πολύτιμο φίλο, ο οποίος είχε κρίσιμη και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλαμε για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και την Ευρωζώνη, σε ιδιαίτερα δύσκολες ώρες τον περασμένο Ιούλιο.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο Hollande, αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο του PES για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση με πολιτικές ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης με Δημοκρατία , Ανάπτυξη, Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή.

Η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο Hollande μου έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος , να συζητήσουμε τις εξελίξεις σε πολύ σημαντικά για την πατρίδα και το λαό μας ζητήματα για τα οποία προσβλέπουμε στην στήριξη και συμπαράσταση του.

Ζήτησα από Πρόεδρο Hollande να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού λαού η οποία ξεκίνησε εδώ και 5 χρόνια.

Τον διαβεβαίωσα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο.

Τον διαβεβαίωσα επίσης για την βούλησή μου για στενή συνεργασία μαζί του τόσο σε Ευρωπαϊκά όσο και σε διμερή θέματα».

Σχόλια