default-image

Ιταλοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν Λότζια και Περιφέρεια

Κρήτη
Ιταλοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν Λότζια και Περιφέρεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φίλοι της Κρήτης, θαυμαστές της ιστορίας, του πολιτισμού της αλλά και «λάτρεις» της Κρητικής κουζίνας, των εκλεκτών προϊόντων δήλωσαν Ιταλοί δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Κρήτη μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης, και την φροντίδα του Ελληνικού Προξενείου της Μπολόνια μέσω της επιτίμου Προξένου Γεωργίας Λαμπράκη, ενώ εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν και στον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, από μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας (εφημερίδες περιοδικά), κατά την παραμονή τους στο νησί μας θα προετοιμάσουν αφιέρωμα-ρεπορτάζ για την Κρήτη προβάλλοντας τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τα Κρητικά προϊόντα, αλλά και την Κρητική Διατροφή.

Οι δημοσιογράφοι που συνοδεύονταν από την κ. Λαμπράκη και την καθηγήτρια Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Μαρία Λουιτζία Ντι Στέφανο, επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης όπου τους υποδέχτηκε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αφού τους καλωσόρισε, σε σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης και την διασύνδεση του με τον τουρισμό, στα ποιοτικά προιόντα που είναι πιστοποιημένα με το σήμα ποιότητας «ΚΡΗΤΗ», αλλά και στην Κρητική Διατροφή.

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που μίλησαν με θερμά λόγια για την παραμονή τους στην Κρήτη, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τουριστικές υποδομές, τα Κρητικά προϊόντα, αλλά και για τα πολιτισμικά της μνημεία που επισκέπτονται, όπως επίσης για το περιβάλλον της. Μάλιστα εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τα Κρητικά βότανα, το μέλι και για άλλα προϊόντα του νησιού, για τα οποία θα κάνουν ειδικά αφιερώματα. Η αντιπεριφερειάρχης στο τέλος της ειδικής εκδήλωσης πρόσφερε ειδικές τσάντες με το ενιαίο σήμα «ΚΡΗΤΗ» που περιείχαν παραδοσιακά προϊόντα.

Ιταλοί δημοσιογράφοι και στη Λότζια

Τους Ιταλούς δημοσιογράφους υποδέχτηκε στο Δημαρχείο και συνομίλησε μαζί τους, ο δήμαρχος ο οποίος αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία του Χάνδακα και στην Ενετική Λότζια τονίζοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το Ηράκλειο να καταστεί βασικός τουριστικός προορισμός όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ηράκλειο με αφορμή την περιοδεία τους στην Ανατολική Κρήτη, σε Ηράκλειο και Λασίθι για την προβολή της Κρήτης στην Ιταλία , την προώθηση των τοπικών κρητικών προϊόντων και του τουρισμού στην γειτονική μας χώρα.

Ο κ. Λαμπρινός τους ευχήθηκε καλή παραμονή ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν επαφές με το Δήμο της Μπολόνια για την αδελφοποίηση των πόλεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News