Ειδήσεις

Συνάντηση 7ης ΥΠΕ Κρήτης με Συλλόγους Φυσικοθεραπευτών

Συνάντηση με την υποδιοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Άννα Τριχοπούλου είχε ο πρόεδρος και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Ηρακλείου - Λασιθίου, των Νοσοκομειακών Φυσικοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών, του τμήματος Παραϊατρικών επαγγελμάτων ΠΑΓΝΗ και των Συλλόγων Εργαζομένων των Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ- ΓΝΗ Βενιζέλειου και Ρεθύμνου χθες στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο της χθεσινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν «καυτά» αιτήματα του κλάδου, που αφορούν στην ένταξη του κλάδου στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, την άμεση χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, και την στελέχωση όλων των υγειονομικών μονάδων υγείας και των ειδικών μονάδων αποκατάστασης με φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, δεδομένης της ιδιαίτερης υποστελέχωσης των αναλόγων τμημάτων των μονάδων.

Από την πλευρά της η κ. Τριχοπούλου, διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης του δίκαιου αιτήματος ένταξης του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ δεσμεύθηκε για την άμεση λήψη μέτρων που αφορούν στην ακριβή μελέτη των αναγκών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και στελέχωσης όλων των Νοσοκομειακών Τμημάτων Φυσικοθεραπείας, προκειμένου αυτά να μπορούν να λειτουργούν με επάρκεια ως προς την κάλυψη, σε πρώτη φάση, των νοσηλευόμενων ασθενών σε πρωινό και απογευματινό ωράριο εργασίας.

Σχόλια