Ειδήσεις

Ο Κουτσούμπας για τις πλημμύρες και τις τηλεοπτικές άδειες

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στις πλημμύρες και στο νομοσχέδιο των τηλεοπτικών αδειών. Δήλωσε ότι πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες και ότι το νομοσχέδιο των τηλεοπτικών αδειών δε λύνει προβλήματα.

Πιο αναλυτικά δήλωσε «Ο ελληνικός λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τη δύναμή του. Τα μέτρα που έρχονται είναι πάρα πολύ σκληρά, γι' αυτό τώρα χρειάζεται κλιμάκωση της λαϊκής πάλης, λαϊκή ενότητα, λαϊκή συμμαχία όλων των εργατών, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των παιδιών τους, των γυναικών τους, έτσι ώστε να μπορέσει να αντισταθεί, να παλέψει αυτή τη σκληρότητα και βαρβαρότητα που έρχεται».

Αναφορικά με τις πλημμύρες δήλωσε, «Μιας και είμαστε σήμερα εδώ και επειδή θρηνήσαμε και θύματα με τις πλημμύρες, νομίζουμε ότι επειδή είναι ένα έργο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και δεν παίρνονται μέτρα, άμεσα θα πρέπει να καταγραφούν όλες οι ζημιές σε όλη την Ελλάδα, άμεσα να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά, που έχασαν τις περιουσίες τους, πνίγηκαν απ' αυτή τη νεροποντή και φυσικά να παρθούν συνολικά αντιπλημμυρικά μέτρα και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, ο λαός μας».

Για το νομοσχέδιο των τηλεοπτικών αδειών είπε «Με το νομοσχέδιο και με τη διαδικασία fast track που έρχεται, δε λύνονται προβλήματα. Αντίθετα επιδεινώνονται όλα τα προβλήματα στα ΜΜΕ. Δεν εξασφαλίζεται ούτε η διαφάνεια, ούτε πατάσσεται η διαπλοκή, όπως λέει η κυβέρνηση, ούτε λύνονται τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ούτε εξασφαλίζεται η ενημέρωση του λαού απ' αυτό το τηλεοπτικό τοπίο, που πάει να δημιουργηθεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Σχόλια