Ειδήσεις

Η Κρητικιά δικαστής στο ανώτατο δικαστήριο

Η Κρήτη εκπροσωπείται πλέον περήφανα στην "κορυφή" του Αρείου Πάγου. Έπειτα από 37 χρόνια συνεχούς και ανιδιοτελούς προσφοράς στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η Ρεθυμνιώτισσα Ειρήνη Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη προήχθη χθες με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Η κ. Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1952. Έλκει την καταγωγή της από τον Κισό του δήμου Αγίου Βασιλείου. Εκεί έζησε τα παιδικά της χρόνια μαζί με τους γονείς της και την αδερφή της Ελένη, η οποία, όπως και η Ειρήνη, σπούδασε νομικά και σήμερα ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου στο Ρέθυμνο. Η μία εκ των δέκα αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου έχει τελειώσει τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί το δικαστικό σώμα από το 1978.

Η Ειρήνη Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη διαμένει μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια στο Ηράκλειο, την πόλη όπου υπηρέτησε επί σειρά ετών τόσο ως πρωτοδίκης, όσο και ως πρόεδρος Πρωτοδικών. Στο Ηράκλειο έφτιαξε την οικογένειά της με τον άνδρα της ζωής της, Γιώργο. Στο Ηράκλειο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι αγαπημένες της κόρες, Αγγελική - δικηγόρος και αυτή - και Μαρία. Στο Ηράκλειο ζουν και τα τέσσερα εγγονάκια της.

Ως εφέτης η κ. Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη υπηρέτησε στα Χανιά και τον Πειραιά, ενώ ως πρόεδρος Εφετών στην Αθήνα. Το 2011 έγινε μια εκ των 60 αρεοπαγιτών. Χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στους δικαστικούς και τους δικηγορικούς κύκλους της Κρήτης και της Αττικής, καθώς ήδη από όταν ήταν νεαρή πρωτοδίκης είχε ξεχωρίσει τόσο για τη νομική της κατάρτιση, όσο και για το ήθος της.

Δεδομένου του ότι η κ. Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη είναι 62 ετών, το ενδεχόμενο σε λίγα χρόνια να έχουμε Κρητικό πρόεδρο στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης είναι αρκετά πιθανό. Η "Νέα Κρήτη" συγχαίρει την κ. Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη και της εύχεται ολόψυχα σύντομα και πρόεδρος του Αρείου Πάγου!

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια