Ειδήσεις

Έρχονται βροχές και καταιγίδες και στην Κρήτη

Χειροτερεύει ο καιρός από σήμερα, με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, οι οποίες από τα δυτικά θα επεκταθούν μέχρι το μεσημέρι και στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης.

Οι νοτιάδες θα γυρίσουν σε βοριάδες από αύριο Σάββατο, με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά, μια πτώση που θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα, παρά τη βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, άστατος προβλέπεται ο καιρός από νωρίς το πρωί, με βροχές κατά τόπους, οι οποίες θα είναι έντονες, ενώ υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης τοπικά καταιγίδων στη δυτική Κρήτη.

Αργότερα αναμένεται τα φαινόμενα αυτά να επεκταθούν ανατολικότερα του νησιού. Για το Ηράκλειο η κύρια φάση της κακοκαιρίας αναμένεται τις μεσημβρινές με απογευματινές ώρες, ενώ προς το βράδυ αναμένεται πρόσκαιρη σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε καλά επίπεδα λόγω των νοτιάδων. Για το Σάββατο θα υπάρξει νέα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού. Αρχικά και ιδιαίτερα στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ αργότερα και στις ανατολικές περιοχές τα φαινόμενα θα γίνουν έντονα με βροχές κατά τόπους, ιδιαίτερα στα βόρεια, και τοπικές καταιγίδες. Χρειάζεται, όπως τόνισε ο κ. Λέκκας, ιδιαίτερη προσοχή από τον καθένα μας, μιας και αναμένονται έντονα τα φαινόμενα κατά τόπους, ενώ δεν αρκεί μόνο η προστασία της Πολιτείας.

Τα φαινόμενα θα συνδυαστούν με βόρειους ανέμους, οι οποίοι θα πνέουν ενισχυμένοι στα 5 με 6 μποφόρ μέχρι και 7 μποφόρ στη δυτική Κρήτη. Από το μεσημέρι και μετά στην ανατολική Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν στα 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι ακόμη περισσότερο σταδιακά. Για το βράδυ του Σαββάτου δε φαίνεται, όπως προβλέπει ο κ. Λέκκας, να υπάρχει ανησυχία για τον απόπλου των πλοίων. Όσον αφορά στη θερμοκρασία αναμένεται σημαντική πτώση, με την ελάχιστη να πέφτει και κάτω από τους 15 βαθμούς και τη μέγιστη να κυμαίνεται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι αυξημένες κατά δύο με τρεις βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή σταδιακή υποχώρηση

Την Κυριακή θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια, οι οποίες κατά τόπους δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Από το μεσημέρι θα υπάρξει σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων, διατηρώντας στην ανατολική Κρήτη πιθανότητες για ασθενείς βροχές μέχρι και τη Δευτέρα. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι με εντάσεις στα 5 με 6 μποφόρ και στα πελάγη στα 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με τάση για μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Σε χαμηλά, αλλά λογικά για εποχή επίπεδα αναμένεται η θερμοκρασία, η οποία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια