default-image

Θανατηφόρα σύγκρουση αγροτικού με λεωφορείο στο Φόδελε

Θανατηφόρα σύγκρουση αγροτικού με λεωφορείο στο Φόδελε

Απόλυτος τρόμος στην εθνική οδό στο ύψος του Φόδελε, με έναν 23χρονο να τραυματίζεται θανάσιμα, με άλλους δύο τραυματίες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο και με τους τουρίστες που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο να έχουν υποστεί σοκ.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής.

Αγροτικό αυτοκίνητο συγκρούεται με τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 12 τουρίστες, οι οποίοι μάλιστα θα ταξίδευαν για την πατρίδα τους, μετά από ολιγοήμερες διακοπές τους στη δυτική Κρήτη.

Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν… εφιαλτικά, με το λεωφορείο να πέφτει σε χωράφι, το αγροτικό να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών και με τους τουρίστες, που είδαν το Χάρο με τα μάτια τους, να προσπαθούν απεγνωσμένα να βγουν από τα σπασμένα τζάμια του τουριστικού λεωφορείου.

Σκηνές πανικού στην εθνική οδό, με ασθενοφόρα και άνδρες της ΕΜΑΚ να σπεύδουν άμεσα στο φονικό σημείο.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά ο 23χρονος οδηγός του αγροτικού και ο 38χρονος συνεπιβάτης του αυτοκινήτου, ενώ ελαφρά ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Όμως, ο βαριά τραυματισμένος 23χρονος οδηγός άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Το τουριστικό λεωφορείο κατευθυνόταν προς Ηράκλειο, όταν ο οδηγός του αντίκρισε, όπως υποστήριξε, το αγροτικό αυτοκίνητο να συγκρούεται με σφοδρότητα με το τουριστικό λεωφορείο.

Οι 12 τουρίστες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με άλλο πούλμαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, όπου και αναχώρησαν για την πατρίδα τους, έχοντας όμως αποτυπωμένες στο μυαλό τους τις τραγικές εικόνες του θανατηφόρου τροχαίου και πώς κατάφεραν τελικά να βγουν ζωντανοί.

Με κομμένη την ανάσα διερχόμενοι οδηγοί παρακολουθούσαν τις τραγικές εικόνες, ενώ τεράστιες ουρές οχημάτων σχηματίστηκαν στην εθνική οδό, μετά τις στροφές του Φόδελε.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας του ΒΟΑΚ.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_0m2fljkd/

Μ. Καριωτάκη, Αγγ. Δουλγεράκη, Γ. Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News