default-image

Δύσκολα περνάει ο Αστέρας

Ποδόσφαιρο
Δύσκολα περνάει ο Αστέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες του Αστέρα Τρίπολης για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τον ΑΠΟΕΛ. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό, όμως στη συνέχεια «έκατσε» και έτσι οι Κύπριοι σημείωσαν δύο γκολ και πήραν μια δίκαιη νίκη.

Στον 1 βαθμό η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, στους 3 ο ΑΠΟΕΛ, ενώ 2-2 έληξε το άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Σάλκε και τη Σπάρτα Πράγας στην Γερμανία (7β. οι Γερμανοί, 5 οι Τσέχοι).

Το παιχνίδι διεκόπη για περίπου 11 λεπτά (από το 16' έως το 27') λόγω προβλήματος στον φωτισμό του γηπέδου, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην Κύπρο.

Ιδανικά άρχισε το ματς για τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς η ομάδα του Στάικου Βεργέτη κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό! Ο Μπερτόγλιο έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Λούι, με τον τελευταίο να σουτάρει στην κίνηση για το 1-0!

Μετά την διακοπή λόγω του προβλήματος με τον φωτισμό, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε ανώτερος. Οι Κύπριοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό κοντά στο 70%μ ασκώντας αρκετή πίεση στα καρέ του Αστέρα

Η ομάδα της Τρίπολης ήταν καλά στημένη αμυντικά, ωστόσο στο 33' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ (από πλάγια) που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Το πέναλτι του Καβενάγκι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με το οποίο έγινε το 1-1

 Το πέναλτι του Καβενάγκι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με το οποίο έγινε το 1-1

Τελικά το 1-1 ήρθε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτο μέρους, από τα 11 βήματα. Ο Ρώσος διαιτητής Εσκόφ καταλόγισε σωστά πέναλτι σε χέρι του Γιάννου μέσα στην περιοχή και ο Καβενάγκι με ψύχραιμη εκτέλεση ισοφάρισε για τον ΑΠΟΕΛ

Η ανωτερότητα της ομάδας του Κετσπάγια συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Οι Κύπριοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 47' με καλό σουτ Στίλιτς (απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος), ενώ στο 59' ο τερματοφύλακας του Αστέρα, έκανε φοβερή απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Εφραιμ!

Στο ίδιο λεπτό ωστόσο ήρθε το δεύτερο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, όταν μετά το κόρνερ του Στίλιτς, ο Καρλάο με καρφωτή κεφαλιά, έγραψε το 2-1.

Ο Αστέρας προσπάθησε για την ισοφάρισε και είχε μία καλή στιγμήστο 53' με το σουτ Μπερτόγλιο, όμως χάθηκε καθώς η μπάλα κόντραρε στο σώματα. Ο ΑΠΟΕΛ άγγιξε το γκολ και στο 80' με δυνατό σουτ του Χαραλαμπίδη, ωστόσο και πάλι ο Θοεωρόπουλος είπε «όχι»

ΣΚΟΡΕΡ: 45+9'πεν. Καβενάγκι, 59' Καρλάο - 8΄ Λούι

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κετσπάγια): Βάτερμαν, Ζοάο Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Βάντερ (79' Χαραλαμπίδης), Μοράις, Βινίσιους, Εφράιμ, Στίλιτς (87' Αστίθ), Καβενάγκι (63' Πιατκόφσκι).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Δημούτσος (62' Νίκο Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Μπερτόλιο, Κουρμπέλης (74' Λανθαρότε), Μάσα (88' Σκούρτης), Γιάννου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News