default-image

Κατασχέθηκαν 1.760 λίτρα ρακή στο λιμάνι του Ηρακλείου

Κρήτη
Κατασχέθηκαν 1.760 λίτρα ρακή στο λιμάνι του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορτίο με 1.760 λίτρα ρακής κατέσχεσαν άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου το βράδυ της Πέμπτης, καθώς το αλκοολούχο ποτό εμπίπτει στην κατηγορία του εύφλεκτου υγρού 3ης κλάσεως και η μεταφορά του ακτοπλοϊκώς απαγορεύεται.

Άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν έναν 41χρονο, οδηγό φορτηγού, στο οποίο βρέθηκε η ποσότητα της ρακής.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που έκαναν άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου στο φορτηγό δημοσίας χρήσεως, του οποίου ήταν οδηγός ο 41χρονος, βρήκαν διάφορες συσκευασίες που περιείχαν το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης, το οποίο ωστόσο χαρακτηρίζεται ως εύφλεκτο υγρό κλάσης 3.

Η συνολική ποσότητα που βρέθηκε είναι 1.760 λίτρα. Οι λιμενικοί που έκαναν τον έλεγχο κατέσχεσαν την ποσότητα της ρακής που επρόκειτο να μεταφερθεί ακτοπλοϊκώς, κατά παράβαση του κανονισμού φόρτωσης, εκφόρτωσης, διακίνησης και παραμονής επικίνδυνων ειδών σε λιμένες και μεταφορά αυτών διά θαλάσσης και του άρθρου 291 του Ποινικού Κώδικα "Διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών".

Σημειώνεται ότι το φορτηγό επρόκειτο να ταξιδέψει από το λιμένα Ηρακλείου στο λιμένα Πειραιά, με επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που κατέσχεσε την ποσότητα του αλκοολούχου ποτού κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργεί και την προανάκριση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News