Ειδήσεις

Άγονη γραμμή η Γαύδος: Καμία προσφορά για δρομολόγηση πλοίου

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση κινδυνεύει να μείνει η ακριτική Γαύδος στα Χανιά, καθώς στο διαγωνισμό που έγινε χθες Τετάρτη στο αρμόδιο υπουργείο για τη δρομολόγηση πλοίων δεν κατατέθηκε καμία απολύτως προσφορά.

Ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας αφορούσε την κάλυψη των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών στο χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου 2015 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2016.

Για τη γραμμή της Γαύδου δεν κατατέθηκε καμία απολύτως προσφορά ούτε καν από την εταιρεία ΑΝΕΝΔΥΚ που εκτελούσε τα δρομολόγια.

Σημείο τριβής που έκανε τις εταιρείες να απέχουν είναι η διάταξη που ορίζει συγκεκριμένες ώρες και ημέρες για την εκτέλεση των δρομολογίων από Γαύδο προς Παλαιόχωρα και Σφακιά και αντίστροφα.

Ο ορισμός γίνεται με βάση πρόταση του τοπικού Δήμου, την οποία επί της ουσίας δεν αποδέχονται οι εταιρείες.

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου κατά την προηγούμενη περίοδο υπήρχε έντονη διαμάχη του Δήμου με την εταιρεία που εκτελούσε τα δρομολόγια και επικεντρωνόταν στο ότι ο Δήμος είχε προτείνει ώρες και ημέρες δρομολογίων ώστε να εξυπηρετούνται δημότες και επισκέπτες.

Μετά τον άγονο διαγωνισμό το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών μπορεί να τον επαναλάβει, αλλά με τους ίδιους όρους, ενώ μέχρι τότε υπάρχει η δυνατότητα παράτασης των δρομολογίων από την εταιρεία που τα εκτελούσε μέχρι πρόσφατα.

Σχόλια