default-image

Δημιουργία πάρκου skate στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη
Δημιουργία πάρκου skate στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη λογική του να αποκτήσει νόημα η καθημερινότητα των νέων μέσω της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και κατά συνέπεια της αναψυχής, κινείται η πρόταση του δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, αναφορικά με τη δημιουργία πάρκου skate στην πόλη.

Σε συνάντηση που είχε με τους κ. Μάριο Αρχαύλη, εκπρόσωπο των ασχολουμένων με το συγκεκριμένο άθλημα, και κ. Μιχάλη Λεμονή, πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ "Λάττιος" και αντιπρόεδρο του ΟΚΥΔΑΝ, ο δήμαρχος, αναγνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί καινοτομία για τον Άγιο Νικόλαο, πρότεινε στους παριστάμενους τη δημιουργία πάρκου skate, (πίστα skate/BMX), σε χώρους που προσφέρονται για το σκοπό αυτό, εντός πόλεως, στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας μεγάλος δημόσιος χώρος περιπάτου-αναψυχής- άθλησης αλλά και άλλων δραστηριοτήτων.

Όπως τόνισε ο κ. Ζερβός, το "skate park" μπορεί να αποτελέσει «ένα ασφαλές καταφύγιο για τους επίδοξους skaters, οι θα αθλούνται καθημερινά» και μάλιστα η κατασκευή του «δίνει τη δυνατότητα για πολλαπλές διοργανώσεις-επιδείξεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις».  

«Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον και από ξένους επισκέπτες μας», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αφού «το skateboarding για τους skaters είναι κάτι παραπάνω από ένα χόμπι, είναι τρόπος ζωής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News