Ειδήσεις

Στη φάκα 48χρονος τοκογλύφος με πλούσια δράση

Στην αποκάλυψη της δράσης 48χρονου τοκογλύφου, στα δίχτυα του οποίου είχαν μπλεχτεί πολλοί επιχειρηματίες από τη Μεσαρά, έφτασε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από πολύμηνη προανάκριση της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Η δικογραφία για την υπόθεση, η οποία συνεχίζει να εξετάζεται προσεκτικά, κατατέθηκε στην Εισαγγελία και αναμένεται να σηματοδοτήσει νέο κύκλο ερευνών.

Προηγήθηκε εμπεριστατωμένη και πολύμηνη αστυνομική έρευνα και προανάκριση, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι ο 48χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 30.01.2011 έως τον Οκτώβριο 2014 προέβη σε 18 εξωτραπεζικές δανειακές συμβάσεις-συναλλαγές, ανανεώσεις-παρατάσεις δανεισμού, με τρεις ημεδαπούς.

Πρόκειται για δύο 50χρονους και έναν 58χρονο, τους οποίους πίστωσε συνολικά με το χρηματικό ποσό των 110.000 ευρώ, αποκομίζοντας στη συνέχεια ως τόκους, επιπλέον του εκάστοτε δανειζόμενου ποσού, παράνομο περιουσιακό ωφέλημα τουλάχιστον 21.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας στην οικία του 48χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός σχετικών εγγράφων. Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σχόλια