Ειδήσεις

Συνάντηση εργολάβων-Ζερβού με φόντο τα έργα του ΕΣΠΑ

Συνάντηση με αναδόχους των έργων του ΕΣΠΑ είχε χθες ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, πιέζοντας τους εργολάβους για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων του Δήμου.

Πιο αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της γρήγορης προώθησης των έργων ΕΣΠΑ, που βρίσκονται σε εξέλιξη αποφασίστηκε σε συνεργασία με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου, να πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενες συναντήσεις (κάθε δεκαπενθήμερο) με τους αναδόχους των έργων, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα όποια ζητήματα ανακύπτουν (τεχνικά-χρματοδοτήσεων) και να επιλύονται το συντομότερο δυνατόν.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ενημέρωσε ότι την περασμένη Δευτέρα, σε συνάντηση που είχε με τον γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης, έλαβε την εντολή, για την πληρωμή λογαριασμών που εκκρεμούν, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των έργων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τον περασμένο Απρίλιο, είχε ανακύψει ένα σοβαρό πρόβλημα, με την εκταμίευση χρημάτων, με αποτέλεσμα οι εργολάβοι να χρησιμοποιούν τα πλαφόν τους, στις τράπεζες για προεξοφλήσεις δαπανών, γεγονός που είχε ως συνέπεια να «καρκινοβατούν» όλα τα έργα στην Ελλάδα γιατί υπήρχαν παρόμοιας λογικής προβλήματα..

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σπεύδει σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζερβού, προκειμένου να υλοποιήσει τα έργα στο βαθμό που είναι δυνατόν, για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή απορρόφηση χρημάτων, και η μη μεταφορά τους στο νέο ΕΣΠΑ.

Οι εργολάβοι, όπως προέκυψε από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, αντιλαμβανόμενοι την ευκαιρία να εισπράξουν τα χρήματα τους πριν την εκπνοή του έτους, δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τα συνεργεία τους  και να επιταχύνουν τους ρυθμούς των εργασιών, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, που εκτίμησε ότι ακόμα κι αν δεν ολοκληρωθούν στο 100% τα έργα μέχρι το τέλος του χρόνου, ο δήμος θα βρίσκεται κοντά στην υλοποίηση τους και κατά συνέπεια, οι εναπομείναντες πόροι που θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση των έργων, δύναται να καλυφθούν είτε από ίδιους πόρους, είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σχόλια