Ειδήσεις

Η ΟΓΕ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας

Και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας συμμετέχει στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας στις 19:00 το απόγευμα και στην απεργία στις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΟΓΕ:

«Γυναίκες εργαζόμενες, σπουδάστριες, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, νέες γυναίκες,

Ας αναρωτηθούμε, αν σήμερα, το 2015 αξίζουν τα παιδιά μας να έχουν σύγχρονα σχολεία και δασκάλους για να μορφώνονται, μια θέση δωρεάν στο παιδικό σταθμό για να μαθαίνουν και να κοινωνικοποιούνται και εμβόλια και εξοπλισμένα νοσοκομεία, να είναι υγιή για να παίζουν και να χαίρονται.

Ας αναρωτηθούμε, αν σήμερα, το 2015 πρέπει να έχουμε εμείς και η οικογένεια μας μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας και να ζούμε χωρίς άγχος ότι από μέρα σε μέρα θα τη χάσουμε γιατί δε μπορούμε να ξεπληρώσουμε δάνεια και ΕΝΦΙΑ, δωρεάν ρεύμα και νερό γιατί εργαζόμαστε και πληρώνουμε φόρους, αξιοπρεπή δουλειά με όλα τα δικαιώματα, να μη ζούμε στη φτώχεια και στην ανεργία και δικαίωμα στην ξεκούραση και στη ψυχαγωγία…

Αν απαντάμε: ναι αξίζει αυτή η ζωή σε μας και στα παιδιά μας, ας μην περιμένουμε άλλο. Να τη διεκδικήσουμε. Δε μπορούμε να έχουμε αυταπάτες ότι κάποιος άλλος θα το κάνει για μας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνδικαλιστές τους, που τάχα πριν λίγους μήνες θα καταργούσαν το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, την περασμένη Παρασκευή ψήφισαν: σύνταξη στα 67, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, αύξηση ΦΠΑ 23%, μείωση συντάξεων και μισθών κλπ. Μέτρα που ικανοποιούν όχι τις δικές ανάγκες, αλλά των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών.

Μέτρα που συνεχίζουν να μας οδηγούν στο ματωμένο δρόμο της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης, της κερδοφορίας τους. Το επιβεβαιώνουν οι συναδέλφισσες στον κλάδο του Τουρισμού, που δουλεύουν 12ωρα και σκληρά για να πληρωθούν με ψίχουλα, οι απλήρωτες εργαζόμενες σε δεκάδες επιχειρηματικούς ομίλους, οι εργαζόμενες που βρίσκονται στην «ομηρία» των συμβάσεων έργου, στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, στα voucher, οι εργαζόμενες που απολύθηκαν γιατί έμειναν έγκυες.

Αλλά οι «αξίες» της ΕΕ: η στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων και η εμπορευματοποίηση της Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, που προωθεί η συγκυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα είναι εδώ για τις εργαζόμενες γυναίκες και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στη Γερμανία που η πλειοψηφία τους δουλεύουν με συμβάσεις mini jobs. Αντίστοιχα, το 35% των εργαζόμενων γυναικών στη Σουηδία εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Είναι εδώ για όλες τις γυναίκες του κόσμου, όπως για τις γυναίκες της Συρίας, που βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν στις θάλασσες της Μεσογείου στην προσπάθεια τους να τα σώσουν από τις σφαίρες του πολέμου, που προκαλούν οι επεμβάσεις της ΕΕ μαζί με των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Γυναίκες δύο δρόμοι υπάρχουν για να βαδίσουμε: ή το δικό τους που με μεμψιμοιρία και ανοχή, φόβο και θυσίες θα βλέπουμε τη ζωή μας να χάνεται. Ή το δικό μας που συμμετέχοντας οργανωμένα και συλλογικά, στα εργατικά σωματεία μας, στις ομάδες και συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ, θα μας οδηγήσει στις λύσεις και στη δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιες για τη ζωή μας.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 22 Οκτώβρη, στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:00, στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. Μιλάμε με τις συναδέλφισσες από τα Σωματεία μας και με τις γυναίκες της ΟΓΕ που θα είναι εκεί».

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια