Ειδήσεις

"Ολάντ με επιθυμίες και κουαρτέτο με περικοπές" (Ηχητικό)

Ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας το "Ποντίκι", Δημήτρης Μηλάκας, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, αναφερόμενος στην παρουσία Ολάντ στη Αθήνα, σημείωσε με νόημα ότι «ναι μεν λεκτικά η Γαλλία δείχνει να μας στηρίζει και να κατανοεί περισσότερο την οικονομική μας ασφυξία, όμως πρακτικά για αυτή τη διακριτική στήριξη εντός του πλαισίου που θέτει η Γερμανία στη ευρωζώνη, η παρουσία Ολάντ απηχεί και το "μερίδιο" που θέλει να "εισπράξει" η Γαλλία σε τομείς όπως οι σιδηρόδρομοι, η ενέργεια και οι υποδομές από την Ελλάδα, χωρίς να μπορεί κανείς να υποτιμήσει και το γεωπολιτικό της ενδιαφέρον για την περιοχή, όταν πρωταγωνιστεί στους βομβαρδισμούς στη Συρία σε ταύτιση περισσότερο με τις θέσεις των ΗΠΑ παρά της Γερμανίας».

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο Δ. Μηλάκας, «το κουαρτέτο στη Αθήνα ολοκληρώνει τις απαιτήσεις περικοπών ώστε να βγουν τα μέτρα για τα δανεικά του τρίτου μνημονίου».

«Αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί», όπως υποστήριξε «αδιατάρακτα πολιτικά, μέχρι είτε οι πολίτες να υποταχθούν πλήρως σε μία πολιτική που δεν βγαίνει ούτως ή άλλως, είτε να αντιδράσουν δυναμικά ζητώντας έστω αναπτυξιακά ψήγματα που από πουθενά δεν υπάρχουν».

«Έτσι η κυβέρνηση που σήμερα κυριαρχεί πολιτικά, είναι αμφίβολο αν στη κοινωνία θα μπορέσει να συνεχίσει να ηγεμονεύει, όταν για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τα χρέη θα αυξάνουν, αφού πλέον δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν με τόσες περικοπές και ανεργία σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους».

Σχόλια