default-image

Συνελήφθη με 1.900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Κρήτη
Συνελήφθη με 1.900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ένας 31χρονος Πακιστανός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης τσιγάρων, και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν έρευνα σε μεταφορική εταιρεία κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν δέματα τα οποία περιείχαν συνολικά 1.900 πακέτα τσιγάρα και 465 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 23.250 γραμμαρίων. Όλα αυτά δεν έφεραν την ειδική ταινία από το Νόμο φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι τα εν λόγω δέματα είχαν αποσταλεί από την Αθήνα στη μεταφορική εταιρεία του Ηρακλείου με παραλήπτη τον 31χρονο Πακιστανό, που εντοπίστηκε χτες το απόγευμα στο Ηράκλειο και συνελήφθη από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News