Ειδήσεις

"Χωρίς μείωση κλινών συνεχίζουν ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου"

«Χωρίς μείωση των κλινών τους συνεχίζουν επίσης να παρέχουν υπηρεσίες και οι ΜΕΘ των ΠΑΓΝΗ και ΓΝΗ Βενιζέλειο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα πως η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος» συνεχίζει κανονικά να παρέχει υπηρεσίες υγείας, χωρίς μείωση των κλινών της.

«Η μείωση κλινών αφορά στις ΜΕΘ των ΓΝ Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου. Για την επαναλειτουργία των κλινών αυτών, καθώς και για την περαιτέρω υποστήριξη και στελέχωση των υπολοίπων ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Κρήτης, έχουν εξασφαλισθεί, αφ ενός οι πιστώσεις που θα επιτρέψουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό και αφετέρου από το 2016 η συνέχιση της υποστήριξης μέσω προσλήψεων ΚΕΕΛΠΝΟ.

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων υποστελέχωσης στα νοσοκομεία της Κρήτης αναμένεται η προκήρυξη 48 θέσεων νοσηλευτών-τριών όλων των κατηγοριών, εκ των οποίων οι 4 θέσεις κατηγορίας ΠΕ έχουν ήδη προκηρυχθεί μέσω ΑΣΕΠ με την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων να αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου 2015.

Πρόβλεψη επίσης για την στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης έχει γίνει με την κατανομή θέσεων, ανάμεσα στις 70 επικουρικών ιατρών που αναμένεται να διορισθούν», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Σχόλια