default-image

"Φωτίζοντας το σκοτάδι" με την 'Αννα Πόλο στο Ηράκλειο

Πολιτισμός
"Φωτίζοντας το σκοτάδι" με την 'Αννα Πόλο στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση με τίτλο «Φωτίζοντας το σκοτάδι» διοργανώνεται στην Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στις 19:00 - 21:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου (Εφέσου), με ομιλήτρια την κ. Άννα Πόλο, δημοσιογράφο του Ιταλικού γραφείου του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Pressenza, συγγραφέας ιστορικών ερευνών στη Μάλτα, στην Ιρλανδία, στη Σικελία, τη Γαλλία και την Αγγλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε μια υπέροχη στήλη με τέσσερις σπείρες που βρέθηκαν στο νεολιθικό ναό της Ταρξιέν, στο νησί της Μάλτας και μια πρόσφατη επίδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες; Φαινομενικά καμία. Τα πράγματα όμως αλλάζουν αν αναγνωρίσουμε ότι λίγα είναι γνωστά για τον πολιτισμό που παρήγαγε ένα τέτοιο αριστούργημα και ότι τα γεγονότα σχετικά με τους πρόσφυγες συνήθως δεν συγκαταλέγονται στις πρώτες θέσεις των ειδήσεων.

Όπως σήμερα στο παρόν βιώνουμε μια ντροπιαστική χειραγώγηση της πληροφορίας από τα ΜΜΕ, μέσω μιας κυνικής και σκόπιμης λήθης για κάθε τι που έρχεται σε αντίθεση και αμφισβητεί το κυρίαρχο σύστημα, μια συστηματική υποβάθμιση των εναλλακτικών λύσεων που ήδη εξελίσσονται, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ίδια χειραγώγηση λειτούργησε και σε ό, τι αφορά το παρελθόν.

Γι 'αυτό πρέπει να δώσουμε φωνή και χώρο σε όσους σήμερα τους έχουν διαγράψει, τους έχουν αλλοιώσει τα λεγόμενα ή τους έχουν ξεχάσει: είτε πρόκειται για τον καλλιτέχνη που 4.000 χρόνια πριν χάραξε αυτή την υπέροχη στήλη της Ταρξιέν, είτε πρόκειται για εκείνους που σήμερα χτίζουν μη βίαιες εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε κάθε μορφή βίας που βιώνουμε.

Η Άννα Πόλο, που ασχολείται εδώ και χρόνια στον τομέα της ειρήνης και της μη-βίας, δημοσιογράφος του ιταλικού γραφείου του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Pressenza και συγγραφέας ιστορικών ερευνών στη Μάλτα, την Ιρλανδία, τη Σικελία, τη Γαλλία και την Αγγλία, μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι με στόχο να «φωτίσουμε το σκοτάδι» συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News