default-image

"Σοβαρές οι επιπτώσεις μεταλλαγμένων και φυτοφαρμάκων"

Κρήτη
"Σοβαρές οι επιπτώσεις μεταλλαγμένων και φυτοφαρμάκων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναφέρουν γεωπόνοι και οικολογικέ ς οργανώσεις το θέμα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων καθώς η νομοθεσία επιτρέπει τις εισαγωγές πρώτων υλών για την παρασκευή προϊόντων που καταναλώνονται σε καθημερινή βάση ή δίνονται σαν συμπληρώματα διατροφής στα ζώα.

Ζητούν η Ελλάδα και το αρμόδιο υπουργείο να ορθώσουν ανάστημα προκειμένου να κλείσει η κερκόπορτα με τις γενετικά τροποποιημένες τροφές.

Αιτία για άλλη μία φορά στάθηκε η διαπίστωση ότι επιχείρηση που παράγει συμπληρώματα τροφής για μοσχάρια χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη, σογιάλευρο γενετικά τροποποιημένο που μέσω της διατροφικής αλυσίδας θα καταλήξει στο τραπέζι μας.

Αποκαλυπτικός για άλλη μία φορά μέσω του σταθμού ο παιδοχειρουργός μέλος του ιατρικού Συλλόγου, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Υγείας Δημήτρης Πετράκης που μιλά για τις επιπτώσεις χρήσης τους στην υγεία ζώων και ανθρώπων.

Την ίδια ώρα ο γιατρός, ομιλητής σήμερα στο 16ο εντομολογικό συνέδριο που διεξάγεται στο Ηράκλειο, είπε ότι βάσει της εργασίας του ιατρικού Συλλόγου και του Εργαστηρίου Τοξικολογίας η αλόγιστη χρήση εντομοκτόνων - ζιζανιοκτόνων - φυτοφαρμάκων προκαλούν αύξηση των ανίατων ασθενειών πάνω από τα 50 έτη, εξ ου και τα πολλά περιστατικά που καταγράφονται στα νοσοκομεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News