Ειδήσεις

Μια συναρπαστική Κυριακή για τους Προσκόπους Ηρακλείου

Μια Κυριακή γεμάτη συναρπαστικές δραστηριότητες ήταν για τους Προσκόπους Ηρακλείου αυτή που πέρασε.

Πιο αναλυτικά, όλα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Προσκόπων στη Βίγλα, για να συμμετέχουν στο 58ο "Τζάμπορι των Αιθέρων" και στο 19o "Τζάμπορι στο Διαδίκτυο" (JOTA-JOTI), όπου μπορούσαν να επικοινωνήσουν μέσω ασυρμάτων αλλά και υπολογιστή με προσκόπους από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.  

Ταυτόχρονα, έπαιζαν και μάθαιναν με προσομοιωτή πτήσης, με διαγωνισμούς σαΐτας, με walkie talkie και άλλα πολλά.

Το JOTA-JOTI είναι μια ετήσια δράση, στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών και μέσω εφαρμογών Διαδικτύου.

Το JOTA-JOTI είναι μια παγκόσμια δράση. Είναι ένα πραγματικό "Τζάμπορι" κατά το οποίο Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της παγκόσμιας συναδέλφωσης.

Όμως η ημέρα δε σταμάτησε εκεί, καθώς συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη δράση κατασκευής γλυκού με χρήση τεχνικών δεξιοτήτων, μια δράση κοινωνικής συνεργασίας και προσφοράς στο συνάνθρωπο, αλλά και στην προσπάθεια για κατάρριψη του ρεκόρ Guinness, που βρισκόταν σε εξέλιξη στην πλατεία Ελευθερίας.

Και όπως πάντα, οι κόποι επιβραβεύονται, γιατί και οι δύο δραστηριότητες απέδωσαν καρπούς γνώσεων, εμπειρίας, καλής διάθεσης και χαμόγελου.

Οι Πρόσκοποι Ηρακλείου με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν «τόσο τους Ραδιοερασιτέχνες Ηρακλείου για την πολύτιμη βοήθειά τους, όσο και τους διοργανωτές της δράσης στην πλατεία Ελευθερίας, για την πρόσκληση και τη μοναδική ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά μας να συμμετέχουν».

Σχόλια