default-image

Μουσική βραδιά-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Κρήτη
Μουσική βραδιά-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, παρουσία του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη και του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού, αφιερωμένη στα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, πραγματοποιείται με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στις 8 μ.μ., στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, και οργανωτή το Σύλλογο "Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη" που γιορτάζει τα 10 χρόνια της ίδρυσής του.

Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ από τις φημισμένες εκδηλώσεις του "Μουσικού Αυγούστου" το 1980, ομιλίες από τους Γιώργο Κουρουπό και Μίλτο Λογιάδη (αναμνήσεις και πιάνο), συνεργάτες του Χατζιδάκι, με ανέκδοτες στιγμές της ζωής του και χαρακτηριστικά μουσικά έργα του, της ίδιας περιόδου. Τη βραδιά θα κλείσει η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ιδομενέως.

Την εκδήλωση παράλληλα με το Σύλλογο "Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη" και την Περιφέρεια συνδιοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News