Ειδήσεις

"Κανένα θέμα με την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ"

«Δεν υπάρχει θέμα με την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ από τους δανειστές», υποστήριξε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στο «Πρακτορείο 104,9 FM», προσθέτοντας πως «αν υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις με τα προαπαιτούμενα μπορούν να ξεπεραστούν με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους».

«Αυτό που ακούγεται για το 30% των προαπαιτούμενων, ναι, βεβαίως δεν υπήρχε η απαίτηση για όλα τα προαπαιτούμενα να υπάρξει νομοθέτηση, γιατί κάποια εξ' αυτών γίνονται με υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους, κ.λπ. Επομένως εμείς έχουμε φροντίσει και όσα προαπαιτούμενα απαιτούνταν να γίνουν νόμοι, εάν υπάρξει κάποια εκκρεμότητα έχουμε το δεύτερο πακέτο και μέσα σε αυτό το διάστημα θα υπάρξουν και οι εγκύκλιοι» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «δεν υπάρχει παρέμβαση από την πλευρά των θεσμών για την απομάκρυνσή της» και εξέφρασε την άποψη ότι η κυρία Σαββαΐδου έπρεπε να παραιτηθεί από τη στιγμή που υπάρχουν «γκρίζα συννεφάκια στην πλάτη της».

Σε ερώτηση αν με το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που κατατέθηκε στη Βουλή θα μειωθεί ο αριθμός των καναλιών και κατά συνέπεια και οι θέσεις εργασίας η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν θα καθοριστεί μέσα από έναν ευρύ διάλογο, που ήδη έχει ανοίξει».

Συνεχίζοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως «υπάρχουν γνωμοδοτήσεις από το ΕΣΡ και άλλες γνωμοδοτήσεις που θα συμβάλλουν στο ποιο είναι πραγματικά το σωστό νούμερο. Πάντως θα πρέπει ο αριθμός να είναι συμβατός με την πραγματική οικονομία της χώρας και κατά πόσο μπορεί να εξασφαλιστεί ότι αυτή η επιχείρηση θα είναι υγιής», ενώ τόνισε ότι αν μια επιχείρηση δεν είναι υγιής δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ελέγχου των καναλιών είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια διάθεση και υπογράμμισε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να υπάρξει πολυφωνία, ελεύθερος διάλογος και δυνατότητα έκφρασης όλων των απόψεων.

Επίσης, σε ερώτηση αν η ίδια αμφισβητεί ότι σήμερα υπάρχει αμεροληψία και ελεύθερη προβολή απόψε στους τηλεοπτικούς σταθμούς, υπογράμμισε πως «υπάρχει κανένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που να μην το αμφισβητεί; Τι είδαμε και πρόσφατα, στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, στο δημοψήφισμα κλπ, όπου ήταν ένα λαϊκό αίτημα να μπει μια τάξη.»

Σχόλια