default-image

Αναφορές για ΕΝΦΙΑ, εκπαιδευτικά κενά και επίδομα τοκετού

Κρήτη
Αναφορές για ΕΝΦΙΑ, εκπαιδευτικά κενά και επίδομα τοκετού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορές κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή, που αφορούν τα νέα μέτρα, που ψηφίστηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως ο ΕΝΦΙΑ, τα εκπαιδευτικά κενά και την επιστροφή του επιδόματος τοκετού από το ΙΚΑ.

«Συγκεκριμένα κατατέθηκαν:

  1. Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Οικονομικών, με βάση υπόμνημα της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων - Δωματίων Ανατολικής Κρήτης «Η Κνωσός», για το θέμα του «ΕΝΦΙΑ στα Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα και Δωμάτια», δεδομένου ότι κατάργηση της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ στα καταλύματα του κλάδου, βάσει του νόμου 4336/2015, στην πράξη επιφέρει φόρο σε σχέση με τα ξενοδοχεία αυξημένο κατά 2000%.
  1. Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομικών, με βάση έγγραφο του Δημάρχου Βιάννου, σε σχέση με την άμεση ανάγκη κάλυψης των κενών του Γυμνασίου Βιάννου.
  1. Αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, εγχειρίζοντας ψήφισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ-ΤΑΚ), το οποίο αφορά την κατάργηση του άρθρου 11 του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα του Οκτωβρίου 2015, το οποίο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
  1. Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βάσει επιστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ για επιστροφή επιδομάτων τοκετού ύψους 900 ευρώ από εργαζόμενη μητέρα και μάλιστα με την απειλή της κατάσχεσης, παρά τα όσα προβλέπει σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Ο βουλευτής

Σπύρος Δανέλλης - Ηρακλείου»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News