Ειδήσεις

"Αλλαγές στη ΝΔ και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους"

Για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στη Νέα Δημοκρατία και για το όραμά του να μετατρέψει το κόμμα σε μεγάλη παράταξη μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στους εκατοντάδες εθελοντές-υποστηρικτές του στη Θεσσαλονίκη.

«Ονειρεύομαι μια Νέα Δημοκρατία, η οποία θα αλλάξει από κάτω προς τα πάνω, θα δώσει πολλές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν και αυτές ένα λόγο για την επιλογή των υποψηφίων και όλοι θα αξιολογούνται συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου θεσπίζοντας θητεία στον αρχηγό. Θέλω ένα συμμετοχικό κόμμα που δεν θα κάνει κουμάντο ο πρόεδρος και η παρέα του», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη τους μίλησε για τα πέντε «Α» που θα αλλάξουν τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και την Ελλάδα. «Ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία. Ανάπτυξη για όλους. Αξιοκρατία παντού. Αναδιάρθρωση στο κράτος. Αξιοπιστία στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

Τέλος, ζήτησε από τους εθελοντές να μεταφέρουν στους πολίτες μήνυμα αισιοδοξίας ώστε, όπως είπε, «να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη του απλού Νεοδημοκράτη».

«Ο ρόλος του ηγέτη δεν είναι να συντάσσεται αλλά να διαμορφώνει την κοινή γνώμη»

Στο ίδιο μήκος κύματος, «θέλοντας να σπάσει τις προκαταλήψεις», κινήθηκε στη συνέντευξή του ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «FOCUS 103.6».

«Απέναντι στην τελευταία εκδοχή του λαϊκισμού, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προτάξει μόνο την αλήθεια και τον ορθό λόγο. Ο δρόμος που θα φέρει πίσω το χαμόγελο στου Έλληνες πολίτες δεν θα είναι στρωμένος με ψέματα και εύκολες υποσχέσεις. Το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε ως Νέα Δημοκρατία είναι να γίνουμε κλώνος του ΣΥΡΙΖΑ και να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Πολιτεύομαι τα τελευταία 11 χρόνια και αν για κάτι διακρίνομαι είναι για την καθαρότητα της άποψής μου. Δεν μασάω τα λόγια μου, λέω δύσκολες αλήθειες και δυστυχώς τις περισσότερες φορές έχω επιβεβαιωθεί. Χρειαζόμαστε μια πολιτική που θα δίνει έμφαση στην επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων, μια πολιτική που θα συνδυάζει τεχνοκρατική επάρκεια με πολιτική δυνατότητα επικοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως «δεν χρειαζόμαστε ούτε πολιτικάντηδες αλλά ούτε σκληρούς τεχνοκράτες. Ο πολιτικός του μέλλοντος πρέπει να μπορεί να συνδυάζει και τα δυο. Δεν νοείται πολιτικός που δεν μπορεί να καταλάβει σε βάθος ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας. Η μεγάλη πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας είναι να μπορεί να συνθέτει απόψεις και να διαχειρίζεται ενίοτε και τη διαφορετική άποψη. Μόνο έτσι θα ξαναγίνουμε μια μεγάλη παράταξη».

«Θέλω να σπάσω τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα και θέλω να κάνω τους ψηφοφόρους να σκεφτούν τί χαρακτηριστικά θέλουν από τον επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε έναν κλώνο του Τσίπρα ή το ακριβώς αντίθετο; Ο ρόλος του ηγέτη δεν είναι να συντάσσεται αλλά να διαμορφώνει την κοινή γνώμη», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια