default-image

Στις 29 Οκτωβρίου παγκρήτια κινητοποίηση των αγροτών

Κρήτη
Στις 29 Οκτωβρίου παγκρήτια κινητοποίηση των αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι στους δρόμους, για να παλέψουν για τη γη και το μέλλον τους ώστε να μη γίνουν μετανάστες αλλά και καταναλωτές υπολειμμάτων προϊόντων άλλων χωρών, αποφάσισαν αγρότες της Κρήτης που ζεσταίνουν τις μηχανές τους για την παγκρήτια κινητοποίηση που αποφασίστηκε να γίνει στις 29 Οκτωβρίου, η οποία θα είναι η αρχή του αγώνα που ξεκινούν ενάντια στα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα-"ταφόπλακα", που θα οδηγήσουν, όπως τόνισαν, στον αφανισμό της αγροτικής παραγωγής.

Η πραγματοποίηση της παγκρήτιας αγωνιστικής κινητοποίησης την επόμενη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης αγροτοσυνδικαλιστών απ' όλη την Κρήτη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Η πρόταση για την ημέρα της κινητοποίησης έγινε από τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ κ. Τζωρτζάκη και έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους των αγροτών που ήταν παρόντες.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε άφθονη κριτική για την κατάσταση που διαμορφώνεται κυρίως με τα φορολογικά, ώστε η πλειοψηφία των αγροτών να κινδυνεύει πλέον να βρεθεί εκτός παραγωγικής διαδικασίας!

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ, με την επικείμενη φοροκαταιγίδα θα σταματήσει η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, ενώ ο ίδιος τόνισε πως «αρνούμαστε να γίνουμε καταναλωτές υπολειμμάτων προϊόντων των πλούσιων ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών» και πως «πρέπει να παλέψουμε για τη γη μας».

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των αγροτών στην παγκρήτια κινητοποίηση έγινε απ' όλους τους συνδικαλιστές που μετείχαν, οι οποίοι τόνισαν ότι η μαζικότητα συμμετοχής στην κινητοποίηση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της.

Στη διάρκεια της παγκρήτιας σύσκεψης στο Ηράκλειο, αγρότες περιέγραψαν τις καταστροφικές συνέπειες των σκληρών μέτρων του μνημονίου, τα οποία, όπως τόνισαν, δε θα περάσουν, με τους συνδικαλιστές να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με συνδικαλιστικά όργανα αγροτών από όλη τη χώρα για τη διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα.

Για «πρόωρες πολεμικές κραυγές» που «δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των αγροτών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Αγροτικό Τμήμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, ανακοίνωση την οποία σχολίασε αρνητικά ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ.

Τις επόμενες μέρες, η Συντονιστική επιτροπή αγροτών της Κρήτης θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες σε σχέση με την παγκρήτια κινητοποίηση.

«Οι αγρότες δεν εκβιάζονται, θα δώσουμε μάχη για να παραμείνουμε στο τόπο μας», τόνισαν συνδικαλιστές οι οποίοι κάλεσαν τους αγρότες να μετέχουν ενεργά σε όλα τα αγωνιστικά ραντεβού που θα υπάρξουν μέχρι την ημέρα ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου.

Στο πλευρό των αγροτών τάσσονται η Περιφέρεια Κρήτης και η ΚΕΔΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News