Ειδήσεις

Τσάντες και τετράδια για 2.662 άπορα παιδιά της Κρήτης

Και τα παιδιά οι γονείς των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ακόμη και τα στοιχειώδη σχολικά είδη θα έχουν την δυνατότητα να πάνε στο σχολείο με καινούργια τσάντα, τετράδια κ.λπ.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα προσφέρει στους μαθητές του νησιού, οι οικογένειες των οποίων ανήκουν στην κατηγορία των άπορων, τσάντες γεμάτες με σχολικά είδη, ώστε να μην υστερούν σε τίποτε από τα άλλα παιδιά!

Η πρωτοβουλία αφορά συνολικά 2.662 παιδιά απόρων οικογενειών, που θα παραλάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες τις τσάντες τους γεμάτες με τετράδια, στυλό, γόμες, ξύστρες, μολύβια και γενικά ένα ολοκληρωμένο "σχολικό πακέτο".

Για την καθυστέρηση, μια και αρχικά στόχος ήταν οι τσάντες να είναι έτοιμες στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ένα μήνα πριν, οι αρμόδιοι τόνισαν ότι υπεύθυνη ήταν η διαδικασία προμήθειας των σχολικών ειδών.

Σημαντική η πρωτοβουλία για την Παιδεία

Η παράδοση του σχολικού υλικού πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτη Σημανδηράκη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, εκπροσώπων των Δήμων, κοινωνικών φορέων, και του διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρου Επιτροπάκη.

Το πρόγραμμα "Διανομή Δωρεάν Γραφικής Ύλης σε Παιδιά απόρων Πολυμελών Οικογενειών της Περιφέρειας Κρήτης" υλοποιήθηκε με τη στήριξη του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και οι πόροι ύψους 30.000 ευρώ προήλθαν από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε: «Άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης σε ένα ευαίσθητο τομέα που είναι η Παιδεία. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με Δήμους και κοινωνικούς φορείς κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να ενισχύσει με σχολικά είδη τις οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς υπογράμμισε: «Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης. Για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι συνεργαζόμενοι Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια-Δήμοι) και κοινωνικοί φορείς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αξιόλογες δράσεις προς όφελος της κοινωνίας, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα».

Τέλος ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, ερωτώμενος σχετικά από τους δημοσιογράφους για την καθυστέρηση διανομής των σχολικών ειδών, είπε: «Η καθυστέρηση προήλθε λόγω ένστασης στο πρώτο διαγωνισμό ο οποίος ακυρώθηκε. Τελικά το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και ολοκληρώνεται με επιτυχία, ενώ προγραμματίζονται και άλλες κοινωνικές δράσεις».

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια