default-image

Βραβεύονται οι μαθητές για τους "Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες"

Κρήτη
Βραβεύονται οι μαθητές για τους "Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραβεία απονέμονται στους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό για τους «Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες» την 28η Οκτωβρίου 2015, την ημέρα εορτασμού μνήμης των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Όπως αναφέρεται, «κατά τον προσεχή εορτασμό της μνήμης των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, και συγκεκριμένα κατά την επίσημη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου 2015, θα απονεμηθούν τα βραβεία στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν κατά τον διαγωνισμό για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα: «Οι Τέσσερις Μάρτυρες στην ιστορία, την παράδοση και τη ζωή του τόπου μας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 στα πλαίσια των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για τα 190 έτη από τη μαρτυρική θυσία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων (1824-2014). Επίσης, κατά τις ημέρες του εορτασμού των Αγίων θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων του Ρεθύμνου.

Ο διαγωνισμός, που συμπεριλάμβανε διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, λογοτεχνικού κειμένου για μαθητές Γυμνασίου και ψηφιακής παρουσίασης για μαθητές Λυκείου, οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και τον σχολικό σύμβουλο Θεολόγων Κρήτης κ. Γεώργιο Στριλιγκά, καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Στην Οργανωτική Επιτροπή έλαβαν μέρος οι σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης και ο σχολικός σύμβουλος Θεολόγων Κρήτης, οι οποίοι συγκρότησαν και την Επιτροπή Αξιολόγησης των δημιουργιών των μαθητών.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 216 μαθητές από τα παρακάτω σχολεία του νομού Ρεθύμνου:

α) Από το 9ο και το 13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, και από τα Νηπιαγωγεία Αγίας Παρασκευής και Μελάμπων στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές Νηπιαγωγείου.

β) Από το 1ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου και από τα Δημοτικά Σχολεία Ατσιποπούλου, Γωνιάς, Σπηλίου, Αγίας Γαλήνης και Μελάμπων στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού.

γ) Από το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, από το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου και από το 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές Γυμνασίου.

δ) Από το 2ο ΓΕΛ και από το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου στο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για μαθητές Λυκείου.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, όπως ανακοινώθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή, έχουν ως εξής:

Α. Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου:

1ο Βραβείο: Γιώργος Καλοειδάς (13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου).

2ο Βραβείο: Αθηνά-Ραφαέλα Μπικάκη (13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου).

3ο Βραβείο: Γιάννα Χαλκιαδάκη (Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής).

Έπαινος Εξαίρετης Διάκρισης απονέμεται στους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες από το 9ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, οι οποίοι συμμετείχαν στο Διαγωνισμό με ομαδικό έργο: Βαρδάκη Μήρια, Βινογκράτοβα Βικτώρια, Γιάχαϊ Μελίνα, Γιάχο Λάουρα, Ζαφείρη Φρόσω, Καλλιτσουνάκη Νάντια, Κωνσταντίνου Ζαχαρίας, Μανουσάκης Γιάννης, Πατσάκης Χάρης, Ραπτάκη Ειρήνη, Σελμανάι Μιγκέλ, Σιόρε Άγγελος, Σιόρε Αντρέα, Τζουρμπάκη Θάλεια, Τσομπάι Αλεξάνδρα, Φύτρου Άρτεμις, Χαμογεωργάκης Γιάννης, Χασανάι Αρτενίσα.

Β. Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού:

1ο Βραβείο: Καλλιόπη Χριστοφάκη (ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μελάμπων)

2ο Βραβείο: Καράν Βιρ Σινγκ, Βασίλης Γκάκι, Κεριμάκης Παναγιώτης (ΣΤ  τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου).

3ο Βραβείο: Κωνσταντίνος Κιουπκιολής (Ε΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου).

1.Έπαινοι Εξαίρετης Διάκρισης:

1.Λίλυ Ντάλζιελ (Γ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Γαλήνης).

2.Άννα Χλιαουτάκη και Αργυρώ Ακουμιανάκη (Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Σπηλίου).

3.Σοφία Κρουσανιωτάκη (Ε΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου Σπηλίου).

Γ. Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου:

1ο Βραβείο: Αδαμαντία Ράπτη, Αντωνία Φραγγεδάκη, Άρτεμις Τζανακάκη, Χρυσούλα Σιαλγκανίδου, Αργυρή Φραντζεσκάκη (3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου).

2ο Βραβείο: Αγάπη Τζανιδάκη (Α΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου).

3ο Βραβείο: Στέλλα Λιμπιτάκη (Γ΄ τάξη του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου).

Δ. Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου:

1ο Βραβείο: Πέτρος-Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης (Α΄ τάξη του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News