Ειδήσεις

Στα μπλε η Χερσόνησος για την 70η επέτειο και Ημέρα του ΟΗΕ

Και το πρώην δημαρχείο, το δημοτικό κατάστημα Μαλίων θα φωταγωγηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2015, καθώς και ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και την 70η επέτειο από την ίδρυσή του.

Πιο αναλυτικά, στις 24 Οκτωβρίου 2015, περισσότερα από 150 μνημεία, κτίρια, μουσεία, γέφυρες και άλλα εμβληματικά κτίρια σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο θα φωταγωγηθούν με μπλε, το επίσημο χρώμα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας του ΟΗΕ για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και της 70ης επετείου από την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών.

Μνημεία παγκόσμια φήμης όπως η Όπερα του Σύδνεϋ, οι μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, το Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη, ο Πύργος της Πίζας, η Πύλη του Αδριανού στην Αθήνα και άλλα εμβληματικά κτίρια θα φωταγωγηθούν με το μπλε του ΟΗΕ.

Μεγάλη είναι και η συμμετοχή της Ελλάδος στην εκστρατεία με πολλά κτίρια να φωταγωγούνται στις 24 Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών το δημοτικό κατάστημα Μαλίων (πρώην δημαρχείο), που θα φωταγωγηθεί στις 20.00 το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου 2015 μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ - Γραφείο για την Ελλάδα.

«Είμαι ευγνώμων προς τα κράτη - μέλη που δείχνουν τέτοιο ενθουσιασμό για τον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ και για την υποστήριξή τους στην ειρήνη,  την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

«Φωτίζοντας τον κόσμο μας μπλε για μια μέρα, μπορούμε να φωτίσουμε τον δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ.

Ο παγκόσμιος εορτασμός θα ξεκινήσει από την Νέα Ζηλανδία και μετά θα πάει στην Αυστραλία με τη φωταγώγηση της Όπερας του Σύδνεϋ. Στη συνέχεια το κύμα του Μπλε του ΟΗΕ θα διασχίσει χώρες και ηπείρους καθώς  μνημεία σε όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στον διεθνή εορτασμό.

«Με τη συμμετοχή σε αυτή την εκστρατεία του ΟΗΕ, μας δίνεται η μοναδική ευκαιρία να δείξουμε τη δέσμευσή μας στις αρχές του ΟΗΕ για αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης. «Με χαρά συμμετέχουμε με τη φωταγώγηση του δημοτικού καταστήματος στα Μάλια».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία και τον εορτασμό της 70ης επετείου του ΟΗΕ στο www.un.org/UN70 .

Σχόλια