default-image

Στην Καισαρεία της Τουρκίας Έλληνες καθηγητές και μαθητές

Κρήτη
Στην Καισαρεία της Τουρκίας Έλληνες καθηγητές και μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στα βάθη της ανατολής» βρίσκονται καθηγητές και μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλικιανού, που βρίσκονται στην Καισαρεία της Τουρκίας από τις 18 Οκτωβρίου στα πλαίσια του προγράμματος "Erasmus" μαζί με ακόμη πέντε χώρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η φωνή της Ελλάδας ακούγεται από τα βάθη της ανατολής, καθώς ομάδα 5 μαθητών και δύο καθηγητών από το Γενικό Λύκειο Αλικιανού βρίσκεται στην Καισαρεία της Τουρκίας από τις 18 Οκτωβρίου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus μαζί με ακόμα 5 χώρες, ενώ οι εντυπώσεις των μαθητών είναι απερίγραπτες.

Πιο αναλυτικά: «Ομάδα 5 μαθητών και δύο καθηγητών βρίσκεται στην Καισαρεία της Τουρκίας από τις 18 Οκτωβρίου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus μαζί με ακόμα 5 χώρες. Οι μαθητές φιλοξενούνται σε σπίτια Τούρκων μαθητών του τεχνικού σχολείου Arif Molu.

Σας στέλνουμε αυτή την ανταπόκριση προκειμένου να προβάλετε στους αναγνώστες σας τις δραστηριότητες του σχολείου μας. Η Καισαρεία είναι μια όμορφη βιομηχανική πόλη σε μεγάλο υψόμετρο στο κέντρο της Τουρκίας, που οι υποδομές της αναπτύσσονται ραγδαία. Οι κάτοικοι εργάζονται σε διάφορα εργοστάσια οι ιδιοκτήτες των οποίων χρηματοδοτούν γενναία το σχολειό που επισκεπτόμαστε.

Το θέμα της συνάντησης είναι η παρουσίαση από τους μαθητές των συνθηκών ζωής κάθε χώρας. Οι μαθητές μας άρτια προετοιμασμένοι απέσπασαν για άλλη μια φορά τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο καιρός είναι πολύ καλός με θερμοκρασίες από 12 έως 25 βαθμούς.

Στις 22 Οκτωβρίου θα επισκεφθούμε την περιοχή της Καππαδοκίας και ένα συγκρότημα με θερμά λουτρά. Οι εντυπώσεις των παιδιών είναι απερίγραπτες. Γεύονται παραδοσιακά τουρκικά φαγητά και γλυκά, έρχονται σε επαφή με μια άγνωστη νοοτροπία και κάνουν φίλους από πέντε διαφορετικά κράτη. Διαπιστώνουν τις συνθήκες που επικρατούν δε τουρκικά σχολεία και αξιολογούν πιο ορθολογικά πλέον την ελληνική κατάσταση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News