Ειδήσεις

Τελεσίγραφο και στο Δήμο Βιάννου από τη ΔΕΗ

Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί στους δήμους και της Κρήτης λόγω των πιέσεων που δέχονται από τη ΔΕΗ για την εξόφληση των οφειλών τους με το τελεσίγραφο να μιλά για διακοπή της ηλεκτροδότησης τους.

Και στο Δήμο Βιάννου έφθασε το τελεσίγραφο της επιχείρησης, με τον αντιδήμαρχο Νικήτα Γιαμαλάκη να επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 πως οι απαιτήσεις της επιχείρησης είναι πρωτόγνωρες όταν είναι γνωστή η οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ .

Αγωνία για τη στάση της πολιτείας που ακόμα δεν έχει παρέμβει με τον ένα από τους τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει η περιοχή, το Γιάννη Μιχελογιαννάκη να δηλώνει δημόσια: «Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και τις συνεχείς εκκλήσεις μου, ώστε να μην κατέβει ο διακόπτης στους Δήμους, πληροφορούμαι, δυστυχώς, ότι η ΔΕΗ θα κόψει σήμερα το ρεύμα στο Δήμο Βιάννου.

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, κρούοντας το κώδωνα το κινδύνου στους διοικούντες της επιχείρησης και στον υπουργό ότι αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Μην τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα στο Δήμο Βιάννου. Η ανοχή της κοινωνίας έχει φτάσει στα όρια της».

«Ούτε που έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος η πολιτεία, οι υπουργοί αλλά και η ΚΕΔΕ», επισημαίνει σε σκληρό ύφος ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης. «Ο υπουργός έπρεπε να είχε παρέμβει από χθες, οι Δήμοι και οι Δημοτικές αρχές δεν είναι οι μπαταχτσίδες της υπόθεσης», προσθέτει.

Εντωμεταξύ το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης με τον πρόεδρό της και δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό να επισημαίνει ότι «η διακοπή ηλεκτροδότησης στους Δήμους θα επιφέρει άμεσα δραματικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία αφού δεν θα λειτουργούν οι βιολογικοί καθαρισμοί, θα προκαλέσει ζημιά στον πρωτογενή τομέα στον οποίο στηρίζεται η οικονομία του νησιού αφού δεν θα υδρεύονται οι καλλιέργειες και άλλα σοβαρά προβλήματα».

Σχόλια