Ειδήσεις

Χαλάει ο καιρός και στην Κρήτη

Αλλαγή έπεται στο σκηνικό του καιρού, ως απόρροια ενός βαρομετρικού χαμηλού που προσεγγίζει από το Ιόνιο τη δυτική Ελλάδα και θα κινηθεί στη συνέχεια ανατολικότερα, επηρεάζοντας και τον καιρό της Κρήτης με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα την Παρασκευή, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή.

Αναλυτικότερα, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας, για σήμερα Τετάρτη αρχικά ο καιρός θα είναι καλός. Αργότερα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες νεφώσεις, που ίσως από το απόγευμα θα είναι πιο αυξημένες. Πιθανά στα δυτικά και στα νότια της Κρήτης να σημειωθούν κάποιες ασθενείς παροδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα πελάγη η έντασή τους θα φτάσει έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα, με την ελάχιστη να είναι στους 18 με 19 βαθμούς και τη μέγιστη να φτάνει στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη ο καιρός αναμένεται πιο άστατος με διαστήματα καλοκαιρίας, αλλά και διαστήματα που οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές και οι πιθανότητες μεγαλύτερες για βροχές σε δυτικές και νότιες περιοχές της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα είναι σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή να φτάνει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Από την Παρασκευή αναμένεται βαρύτερο το σκηνικό του καιρού, με βροχές πιθανά κατά τόπους έντονες και πιθανά εκδήλωση καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως και βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα πελάγη ενισχυόμενοι στα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Πτώση θα έχει η θερμοκρασία, με την ελάχιστη να είναι στους 14 με 15 βαθμούς και τη μέγιστη να φτάνει έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο αναμένεται να συνεχίσει η εκδήλωση των καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα στα βόρεια του νησιού με νεφώσεις και βροχές, που κατά τόπους θα είναι πιο έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή, όπως προβλέπει ο κ. Λέκκας.

Κλείνει το φαράγγι της Σαμαριάς

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα και αύριο ο εθνικός δρυμός Σαμαριάς, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων. Αιτία οι άστατες καιρικές συνθήκες που αναμένεται, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, να επικρατήσουν στην περιοχή.

Ιωάννα Βλαχάκη

Σχόλια