Ειδήσεις

Στη φυλακή ο 45χρονος για την απάτη-"μαμούθ"

Στη φυλακή οδηγείται ο 45χρονος διαχειριστής κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια φέρεται να έστησε μαζί με τη σύζυγό του απάτη-"μαμούθ", προκαλώντας ζημία ύψους περίπου 700.000 ευρώ σε τρία ζευγάρια Βρετανών και Ιρλανδών που, αντί για πολυτελή σπίτια στη Χερσόνησο, αγόρασαν… "αέρα κοπανιστό".

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, όπου εκδικαζόταν η πολύκροτη υπόθεση, έκρινε την Τρίτη (20/10) ένοχο τόσο τον 45χρονο, όσο και τη 44χρονη γυναίκα του. Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία η οποία διήρκεσε όλη την ημέρα, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Στο 45χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, σε αντίθεση με τη συγκατηγορούμενή του, στην οποία το Δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Έτσι, στον πρώτο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών, ενώ η σύζυγός του καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών.

Ωστόσο, ενώ για τη 44χρονη αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, για τον 45χρονο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς η Έδρα έκρινε ότι η έφεσή του δεν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, ο κατηγορούμενος πήρε το δρόμο για τη φυλακή, 7 χρόνια μετά τις απάτες τις οποίες φέρεται να διέπραξε!

Η απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία στέλνει το 45χρονο στη φυλακή, έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από το ένα εκ των συνολικά έξι ατόμων που έπεσαν θύματα της απίστευτης απάτης. Πρόκειται για μια Ιρλανδή, η οποία παρέμεινε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και συνεχάρη τους δικαστές για την ετυμηγορία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή του 45χρονου, ωστόσο για τη 44χρονη πρότεινε να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών, πρόταση η οποία δεν υιοθετήθηκε τελικά από το Δικαστήριο.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια