default-image

Το Θέατρο Ιεράπετρας τίμησε την Μπέτυ Βαλάση

Κρήτη
Το Θέατρο Ιεράπετρας τίμησε την Μπέτυ Βαλάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται με επιτυχία οι βραδιές θεάτρου του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας. Με τη διοργάνωση να γνωρίζει για μια ακόμη χρονιά ιδιαίτερη επιτυχία και το θεατρόφιλο κοινό να κατακλύζει κάθε βράδυ την αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη", οι παραστάσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων.

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη στιγμή για τη φετινή διοργάνωση αποτελεί η συμβολική τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, προς τιμή της ηθοποιού κ. Μπέτυς Βαλάση.

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα υπό τους σκοπούς της χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών με χοράρχη τον κ. Γιάννη Αρώνη, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου, κ. Μανώλης Γεωργαλάκης, εκπροσωπώντας το Δήμο προσέφερε συμβολικό δώρο στην τιμώμενη ηθοποιό ως ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού της έργου στο χώρο της τέχνης και του θεάτρου.

Όπως τόνισε, «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας η παρουσία και η συμμετοχή στην κριτική επιτροπή της σπουδαίας ηθοποιού Μπέτυς Βαλάση, την οποία και συμβολικά τιμούμε. Είναι τιμή μας επίσης που για μια ακόμα χρονιά τιμούν τη διοργάνωση και συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως η σκηνοθέτις Έρση Βασιλικιώτη, ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης και η θεατρική συγγραφέας Ελένη Χαβιαρά.

Φέτος, θελήσαμε με το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου να ανεβάσουμε τον πήχη της ποιότητας λίγο ψηλότερα. Πρόκειται  άλλωστε για ένα καταξιωμένο πλέον θεσμό και για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κρήτης και το μοναδικό φεστιβάλ της νότιας Ελλάδας. Στην προσπάθειά αυτή η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας στέκεται αρωγός υποστηρίζοντας ένα θεσμό που προάγει και αναπτύσσει το πολιτισμό του τόπου μας. Πεποίθησή μας είναι ότι ο δρόμος του ερασιτεχνικού θεάτρου απαιτεί θυσίες, διαρκή αγώνα και αγωνία. Αποζημιώνει όμως γιατί μας κάνει σοφότερους, πλουσιότερους, ανεκτικότερους. Πιο ανθρώπινους», κατέληξε στη δήλωσή του με αφορμή την συμβολική τιμητική εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου, κ. Μανώλης Γεωργαλάκης.

Το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συνεχίστηκε το βράδυ της Τρίτης με την παράσταση από τη θεατρική σκηνή "Τέχνες Γιαμπουδάκη" με τίτλο "Άδελε Golfω forever" του Ντίνου Σπυρόπουλου.

Ακολουθεί αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου η Δημοτική Θεατρική Ομάδα Λαυρίου "Εξόρυξη" με το έργο "Λυσσασμένη γάτα" του Tennessee Williams, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου η Θεατρική Ομάδα Ο.Π.Α της ΑΣΣΟΕ που θα παρουσιάσει "Το ξύπνημα της άνοιξης" του Φρανκ Βέντεκιντ, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου το Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου "Θεατροφρένεια" θα ανεβάσει το έργο "Καποδίστριας" του Νίκου Καζαντζάκη και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν η τελετή λήξης, η απονομή βραβείων αλλά και η παρουσίαση του έργου "Τα πάθη του έρωτα"… μια παράσταση-σύνθεση από το κρητικό θέατρο.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News