Ειδήσεις

Μετά το βίντεο-ντοκουμέντο ήρθε η αντίδραση από την ΕΛ.ΑΣ.

Μετά το αποκαλυπτικό βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσίασε τη Δευτέρα η εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" στην "ΚΡΗΤΗ TV" στο οποίο μια ομάδα νεαρών διακρίνεται να κλέβει το φωτισμό στο ΒΟΑΚ και μάλιστα μια ανάσα από το Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου, άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή η προϊσταμένη του γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου, ήδη μετά από παρέμβαση του ίδιου του γενικού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης Μιχάλη Καραμαλάκη έχει διαταχθεί διερεύνηση του περιστατικού που έχει προκαλέσει αρκετά σχόλια αλλά και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα η κ. Παπαθανασίου τόνισε ότι η Αστυνομία της Κρήτης θα λάβει σοβαρά υπόψη τη δημοσιογραφική έρευνα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" και θα βάλει στο μικροσκόπιο περιστατικά που αφορούν προβατική συμπεριφορά στο ΒΟΑΚ με στόχο και την ακόμα πιο αποτελεσματική αστυνόμευσή του.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του βίντεο ακούγεται και το τηλεφώνημα που κάνει ο περαστικός στην Αστυνομία και ενημερώνει για τη συγκεκριμένη κλοπή που γινόταν σε ώρες αιχμής και μάλιστα στα ανυποψίαστα μάτια πολλών περαστικών οδηγών.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα για ολόκληρη την Κρήτη, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του ήδη φονικού ΒΟΑΚ.

Η εκπομπή "Κρήτη Σήμερα", συνεχίζοντας τη δημοσιογραφική έρευνα για το φονικό κάθετο οδικό άξονα της Κρήτης, επιχειρεί μέσα από αυτές τις εικόνες να αναδείξει όλα τα κακώς κείμενα στο ΒΟΑΚ, που καθημερινά σκορπά τον τρόμο αλλά και το πένθος σε δεκάδες οικογένειες.

Στόχος της δημοσιογραφικής έρευνα είναι να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να σταματήσει αυτή αιματοχυσία στους κρητικούς δρόμους και να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις που έχουν ένα και μόνο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το να αποκτήσει η Κρήτη επιτέλους ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια