Ειδήσεις

Έκρηξη Μιχελογιαννάκη για φόρο σε άνεργο με εισόδημα 0,26€!

Άνεργος από τη Θεσσαλονίκη με μηδέν εισοδήματα καλείται να πληρώσει φόρο επειδή είχε δηλωθέν εισόδημα από τόκους 0,26 ευρώ, με τον ίδιο να στέλνει ηλεκτρονικώς επιστολή στο βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη εκθέτοντάς του την υπόθεση.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης, που εξεμάνη με την τραγελαφική αυτή περίπτωση, σε δήλωσή του για το πρόστιμο στον άνεργο συμπολίτη μας αναφέρει τα εξής: «Είναι ντροπή για ένα ποσό 26 λεπτά του ευρώ ένας άνεργος φιλοξενούμενος, χωρίς σπίτι, χωρίς αυτοκίνητο, να καλείται να πληρώσει 65,99 ευρώ, και επειδή δεν κατάφερε εμπρόθεσμα να δώσει αποδείξεις που να δικαιολογούν τα 0,26 ευρώ να κινδυνεύει και με πρόστιμο λόγω καθυστέρησης της κατάθεσης της τροποποιητικής.

Ντροπή».

Σημειώνεται ότι ο άνεργος δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωσή του αποδείξεις («στη δήλωση που έκανα δε μου ζητούσε αποδείξεις», όπως λέει στην επιστολή του προς το βουλευτή) και μόλις αντιλήφθηκε πως γι' αυτό το λόγο του επέβαλαν πρόστιμο έκανε τροποποιητική δήλωση με αποδείξεις για να έχει 0 φόρο. Ωστόσο η τροποποιητική θεωρήθηκε εκπρόθεσμη και το πρόστιμο που του καταλογίζεται είναι πάνω στον αρχικό φόρο.

Αναλυτικά, η επιστολή του ανέργου προς το βουλευτή:

«Κύριε Μιχελογιαννάκη,

Το 2013 και 2014 ήμουνα άνεργος, φιλοξενούμενος, χωρίς σπίτι και χωρίς αυτοκίνητο (τις πινακίδες τις παρέδωσα τέλος του 2012). Έκανα τη δήλωσή μου 3/6/2015 και ο φόρος είναι 0. Στις 19/10/2015 βλέπω στη μερίδα μου και βλέπω ότι το σύστημά σας μου κάνει τροποποιητική και μου βγάζει φόρο να πληρώσω 65,99.

Αυτό το έκανε διότι είχα δηλωθέν εισόδημα από τόκους 0,26 και δεν έβαλα αποδείξεις (στη δήλωση που έκανα δεν μου ζητούσε αποδείξεις). Εγώ μόλις το είδα έκανα τροποποιητική με αποδείξεις και βγάζει 0 φόρο, αλλά μάλλον θα μου βάλετε πρόστιμο παραπάνω από 65,99 σαν εκπρόθεσμη. Τα έδειξα στην εφορία και ο υπάλληλος έβαλε τα γέλια. Έκανα αγώνα για να ξαναβγείτε, διότι είχα την εντύπωση ότι θα βοηθήσετε τους φτωχούς. Μάλλον έκανα λάθος και θα κάνετε χειρότερα από τους προηγούμενους. Σας παρακαλώ θέλω να μου απαντήσετε».

Σχόλια