Ειδήσεις

Η ΕΛ.ΑΣ. τίμησε τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

Ημέρα γιορτής για την Ελληνική Αστυνομία που τιμά τον προστάτη της, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Με αναφορές στις καθημερινές δυσκολίες αλλά και το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει κάθε αστυνομικός, συνοδεύονται τα μηνύματα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. O υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε υπομονή και επιμονή από το αστυνομικό προσωπικό, υπογραμμίζοντας πως στόχος της ηγεσίας είναι να στηρίξει με κάθε τρόπο τη μάχιμη δυνατότητα της Αστυνομίας. Να υποκαταστήσει τη λογική της καταστολής με τη λογική της εμπέδωσης της ασφάλειας στον πολίτη και στην κοινωνία.

Στα Χανιά και την έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης η επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πανηγυρική δοξολογία στον Άγιο Μηνά.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο και το Λασίθι, ενώ από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Αρτεμίου, το αστυνομικό προσωπικό συμμετέχει σε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, καθώς και των παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια