Ειδήσεις

ΟΛΗ: Παραίτηση Δολαψάκη με αιχμές

Την παραίτησή του υπέβαλε την Τρίτη από τη θέση του αντιπροέδρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) ο Νικήτας Δολαψάκης, αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία της διοίκησης και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Στην παραίτηση που απευθύνει στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Σ. Πιτσιόρλα και κοινοποιεί στον υπουργό Ναυτιλίας, το διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ και τη διοίκηση του ΟΛΗ, ο κ. Δολαψάκης αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα μου επιστολή, θα ήθελα να σας υποβάλω την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), μετά τον 30μηνη θητεία μου από τη θέση αυτή, την οποία υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια και συνέπεια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου.

Οι λόγοι της παραίτησής μου έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού, που, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, με την εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με την αντικατάσταση του Δ.Σ. με νέο, από την παρούσα κυβέρνηση (που είναι απόλυτα θεμιτό), έχει δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα, με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της υπηρεσίας, τη σταδιακή υποβάθμιση του λιμένος και τη διαρκώς αυξανόμενη ένταση που επικρατεί μεταξύ διοίκησης και στελεχών.

Επειδή προέρχομαι από τον επιχειρηματικό κόσμο που οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα, αλλά και προσωπικά, ασχολούμενος με τα κοινά για πολλές δεκαετίες, δεν έχω συνηθίσει να λειτουργώ σε ένα τέτοιο αρνητικό κλίμα, που οι αποφάσεις του Δ.Σ. για διάφορους λόγους δεν υλοποιούνται, που υπάρχουν στεγανά στον τρόπο λειτουργίας, και οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε πολύ άσχημο σημείο.

Για το λόγο αυτό, υποβάλλω την παραίτησή μου ώστε να διευκολύνω και εσάς στο έργο σας, ελπίζοντας ότι θα λάβετε πολύ γρήγορα τις δέουσες αποφάσεις, στην κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του μεγαλύτερου λιμανιού της Κρήτης, του εκσυγχρονισμού του, και τη σύνδεσή του με την τοπική αγορά, ώστε να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με ορίσετε (διατηρήσετε) στην τιμητική αυτή θέση για όλο αυτό το διάστημα, όπως επίσης να ευχαριστήσω το σύνολο των μελών του Δ.Σ. του ΟΛΗ, αλλά και των στελεχών του για τη συνεργασία που είχαμε.

Με εκτίμηση

Νικήτας Δολαψάκης,

αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΗ».

Σχόλια