default-image

Συνεδρίαση Δ.Σ Δήμου Ηρακλείου για τις ανανεώσιμες πηγές

Κρήτη
Συνεδρίαση Δ.Σ Δήμου Ηρακλείου για τις ανανεώσιμες πηγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΔΣ του Δήμου Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και  των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην μετατραπεί η Κρήτη σε "ενεργειακό κόμβο" με αφορμή τους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου που θα ακολουθούν την διαδρομή Αίγυπτος- Κύπρος- Κρήτη- Ελλάδα- ΕΕ. Παράλληλα κάλεσε το λαό να "πάρει στα χέρια του το κλειδί της οικονομίας".

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις - πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- μια επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική εισήγηση  για το λαϊκό- εργατικό κίνημα. Μια εισήγηση που κάνει μια υποκριτική προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ψεύτικο δήθεν αντιμονοπωλιακό κίνημα με φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση ενάντια στους «κακούς επιχειρηματίες» εκτονώνοντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και ακόμα χειρότερα - να επιβάλλει στο κίνημα στόχους του κεφαλαίου πάντα στα πλαίσια της ΕΕ, της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της, ήταν η μοναδική παράταξη που, μιλώντας από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, ανέδειξε ότι οι εν λόγω επενδύσεις είναι ο λαγός για τον αποπροσανατολισμό του κινήματος αφού πρόκειται για εξόφθαλμα απορριπτέες περιπτώσεις. Λειτουργούν όμως σαν αντιπερισπασμός ώστε να μην αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση η ουσία του προβλήματος που είναι η απελευθέρωση της ενέργειας. Το ερώτημα είναι, με ποιο βασικό κριτήριο επιλέγεται η τεχνολογία, το μέγεθος, η χωροθέτηση κάθε λύσης. Γίνεται με γνώμονα την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών ή το καπιταλιστικό κέρδος;

Στα πλαίσια αυτά καταθέσαμε και ψηφίσαμε ξεχωριστό σχέδιο απόφασης το οποίο καλούμε τα εργατικό- λαϊκό κίνημα να υιοθετήσει και να παλέψει:

«Το ΔΣ του Δ. Ηρακλείου απορρίπτει όχι μόνο αυτή την συγκεκριμένη επένδυση αλλά συνολικά την απελευθέρωση, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας γενικά αλλά και ειδικά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δεν υπάρχουν καλά και κακά μονοπώλια, παρά μόνο το κυνήγι του κέρδους που οδηγεί σε μια «ανάπτυξη» με θύματα τους εργαζόμενους, το λαό που ακριβοπληρώνει, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του μεγάλου κεφαλαίου με τις κατευθύνσεις  της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που θέλουν να μετατρέψουν την Κρήτη σε ενεργειακό κόμβο δηλαδή σε πεδίο σκληρών ανταγωνισμών μονοπωλιακών ομίλων με αφορμή τους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου που θα ακολουθούν την διαδρομή Αίγυπτος/ Κύπρος- Κρήτη- Ελλάδα- ΕΕ.

Οριστική λύση και στο ζήτημα της ενέργειας προϋποθέτει να πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του, να εγκαθιδρύσει τη δική του εξουσία και να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News