Ειδήσεις

Σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς για πρώτες βοήθειες σε παιδιά

Σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου, σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε μαθητές, διοργανώνει ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 21 Οκτωβρίου, 4 και 11 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά: «Το Εργαστήριο Επείγουσας Νοσηλευτικής του τμήματος Νοσηλευτικής Τ.Ε.Ι. Κρήτης σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους 6ης, 7ης και 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας νομού Ηρακλείου, Μαρία Δρακάκη, Μαρία Καδιανάκη, Ανδρονίκη Σπαθαράκη, το Δήμο Χερσονήσου και τη Σχολική Επιτροπή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χερσονήσου, διοργανώνουν τρία σεμινάρια εργαστηριακής μορφής διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών με τίτλο:

«Πρώτες βοήθειες - αντιμετώπιση παιδικών ατυχημάτων & παθολογικών καταστάσεων σε παιδιά».

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου και αφορούν στις ενδεικνυόμενες, σε περίπτωση παιδικών ατυχημάτων και παθολογικών καταστάσεων, ενέργειες. Θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Δημοτικών Σχολείων 1ου και 2ου Λιμένος Χερσονήσου και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εκπαιδευτικών, περιλαμβάνοντας εισηγήσεις, επιδείξεις δεξιοτήτων και πρακτική εξάσκηση. Με τη λήξη του κάθε Σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης».

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015: Εκπαιδευτικοί Ε΄ και Στ΄ τάξης

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015: Εκπαιδευτικοί Γ΄ και Δ΄ τάξης

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015: Εκπαιδευτικοί Α΄ και Β΄ τάξης.

Ώρα έναρξης Σεμιναρίων: 12.00΄.

Φορέας Υλοποίησης: Εργαστήριο Επείγουσας Νοσηλευτικής - Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Κρήτης

Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Δήμος Χερσονήσου.

Σχόλια