default-image

Β.Κρητικός: Μονόδρομος τα ποινικά δικαστήρια για πλειστηριασμούς

Κρήτη
Β.Κρητικός: Μονόδρομος τα ποινικά δικαστήρια για πλειστηριασμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες οι πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών να ανοίξουν οι πλειστηριασμοί κατοικιών.  Τρομάζουν την κυβέρνηση ωστόσο οι εικόνες Ισπανίας.

O χαρακτηρισμός δανειολήπτη ως «μη συνεργάσιμου» μπορεί να έχει ως συνέπεια το εκπλειστηρίασμα της μοναδικής του κατοικίας, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για τα κόκκινα δάνεια, όπως αυτός τροποποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Της διαδικασίας αυτής προηγείται η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση προς τους δανειολήπτες, η οποία μπορεί να αποσταλεί, μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015, για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν (οποτεδήποτε μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου 2015) καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερολογιακών ημερών.

Στα ποινικά δικαστήρια θα προσφεύγει πλέον η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων προστασίας Δανειοληπτών, σύμφωνα με τον πρόεδρος της Βαγγέλη κρητικό στο Ράδιο 9,84.

''Αναρωτιέμαι ποιος βουλευτής ψήφισε τέτοια μέτρα. Ποιος θα αναλάβει το πολιτικό κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος '' ανέφερε, ''καθώς αυτό που βρίσκεται μπροστά μας είναι Αρμαγεδώνας''.

Για προστασία της πρώτης κατοικίας κάνουν λόγω από την πλευρά τους στην προσπάθεια τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος αλλά και το περιβάλλον του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News