default-image

"Ξεχασμένοι" και επικίνδυνοι στύλοι της ΔΕΗ

Κρήτη
"Ξεχασμένοι" και επικίνδυνοι στύλοι της ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη και επικίνδυνη κάνουν τη ζωή των κατοίκων οι στύλοι της ΔΕΗ που μετά τις διανοίξεις οδών έμειναν διακοσμητικοί στη μέση του δρόμου, χωρίς κανείς να σκεφτεί να τους μετατοπίσει, ως είθισται, για λόγους ασφαλείας, για να εκτελείται απρόσκοπτα η διέλευση πεζών και οχημάτων, αλλά και για λόγους αισθητικής.

Έτσι, όποιος περνάει από τα συγκεκριμένα σημεία μένει έκπληκτος βλέποντας εντελώς ξαφνικά μια τεράστια κολόνα της ΔΕΗ να του κλείνει το δρόμο, προκαλώντας σίγουρα εκνευρισμό και απορία για το πώς συνεχίζει να παραμένει εκεί, απειλώντας ζωές.

Δύο τέτοιες περιπτώσεις στύλων της ΔΕΗ που έχουν "φυτρώσει" στη μέση του δρόμου κατέγραψε αναγνώστης μας από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη και συγκεκριμένα από την οδό Πτολεμαίων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού, κατά τη δική του αναφορά. Όπως σημειώνει μάλιστα, δρόμοι ανοίγονται, υπόγεια δίκτυα γίνονται, αλλά ουδείς λόγος γίνεται για τους στύλους της ΔΕΗ που μένουν πίσω. Και ποιοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό το χάλι; Προφανώς τα συνεργεία που πραγματοποιούν τις ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους, τα οποία πέρασαν από αυτό το δρόμο, έριξαν άσφαλτο, αλλά φαίνεται ότι δεν πρόσεξαν το στύλο της ΔΕΗ...

Μεγάλος κίνδυνος

Και βεβαίως, τα πράγματα, πέρα από το αντιαισθητικό μέρος του όλου θέματος, γίνονται τρομακτικά επικίνδυνα ιδίως τις νυχτερινές ώρες, που, λόγω περιορισμένης ορατότητας, οι εν λόγω στύλοι δε φαίνονται μέσα στο σκοτάδι. Αυτό εκ των πραγμάτων δημιουργεί κινδύνους για την πρόκληση σοβαρού ακόμα και θανατηφόρου ατυχήματος.

Εμείς, όπως οφείλαμε, μετά την παραλαβή των φωτογραφιών που ο αναγνώστης μας έστειλε, διερευνήσαμε το θέμα, το οποίο και σε εμάς, ως δημότες αυτής της πόλης, προξενεί δυσφορία. Ήρθαμε σε επαφή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, και μάθαμε πως, αν και το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού έχουν γίνει τουλάχιστον 15 μετατοπίσεις στύλων της ΔΕΗ, εκκρεμεί ακόμη μια στην Αρχιεπισκόπου Ευγενίου. Θέμα όμως, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μαμουλάκης, είναι της ΔΕΗ, η οποία λόγω φόρτου εργασίας καθυστερεί, με τις υπηρεσίες να θέτουν παράλληλα προτεραιότητες.

Αϊ Γιάννης: 15 μετατοπίσεις στύλων σε λίγους μήνες

«Η ασφαλτόστρωση και η μεταφορά των στύλων έχει ολοκληρωθεί στην Πτολεμαίων. Η περίπτωση που εκκρεμεί είναι στην οδό Αρχιεπισκόπου Ευγενίου. Είναι όμως θέμα της ΔΕΗ. Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος πιέζουμε. Έχουμε κάνει τις οχλήσεις μας προς την υπηρεσία εγγράφως, αναφέροντας και την επικινδυνότητα που διατρέχει η παραμονή των στύλων στη μέση του δρόμου.

Με τη ΔΕΗ έχουμε συνεργαστεί άψογα τους τελευταίους μήνες όσον αφορά στις υπόλοιπες μετακινήσεις των στύλων. Μάλιστα, στην ευρύτερη περιοχή έγιναν τουλάχιστον 15 μετατοπίσεις στύλων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για στύλους της ΔΕΗ οι οποίοι, μετά τις διανοίξεις που πραγματοποιήθηκαν, είχαν μείνει στη μέση του δρόμου, οπότε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους, προκειμένου να συμβάλει στην αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής.

Η ΔΕΗ αυτή τη στιγμή έχει μεγάλο φόρτο εργασίας, απλά εμείς προτάσσουμε κάποια θέματα. Βάζουμε δηλαδή σε προτεραιότητα κάποιες περιοχές, καταδεικνύοντας την επικινδυνότητά τους», τόνισε ο κ. Μαμουλάκης. Ο ίδιος συμπλήρωσε ταυτόχρονα πως «σε άλλα σημεία τα συνεργεία της ΔΕΗ παρενέβησαν πάρα πολύ γρήγορα. Σε άλλα πάλι κάπως αργούν». Και ότι γενικότερα «οι περίοικοι είναι ευχαριστημένοι με τα έργα που έχουν γίνει, καθότι είχαν πολλά χρόνια να δουν να αλλάζει όψη η περιοχή».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Δήμος Ηρακλείου σπεύδει να τοποθετήσει ειδικές σημάνσεις γύρω από τους στύλους αυτούς που η μεταφορά τους είναι σε εκκρεμότητα. Και αυτό προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Ενδεχόμενο το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή όσο παραμένουν στη μέση του δρόμου.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News