default-image

Επιχειρηματίες: Προηγείται η ανάπτυξη της σκληρής φορολογίας

Κρήτη
Επιχειρηματίες: Προηγείται η ανάπτυξη της σκληρής φορολογίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προηγείται η ανάπτυξη της σκληρής φορολογίας λένε οι επιχειρηματίες απαντώντας στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο για το μέτρο της εισφοράς υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων μέσω των ταμειακών μηχανών.

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα την ίδια ώρα, «που αποδίδονται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς» το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του.

«Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται» είπε χαρακτηριστικά.

 Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει νέα αποθεματικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητά τους.

Παράλληλα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης προανήγγειλε ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα κυμαίνεται γύρω στα 100 ευρώ μηνιαίως και θα εισπράττεται μέσω των αποδείξεων προκειμένου να σταθεί στα πόδια του ο ΟΑΕΕ, που βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος της χρεοκοπίας με έλλειμμα 530 εκατ. ευρώ για το 2015.

''Πρώτα προχωράς στην ανάπτυξη, ομαλοποιείς την αγορά εργασίας και στη συνέχεια φορολογείς και εισπράττεις'' επισημαίνει στο Ράδιο 9,84 το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Καρκανάκης , προσθέτοντας ότι τώρα το κόστος είναι δυσανάλογα μεγάλο για την αγορά.

''Με ένα νέο χαράτσι και ένα νόμο που είχε αποσυρθεί  το 2013, έρχονται να εισπράξουν, από μία αγορά που καταρρέει, με 400.000 να χρωστούν και να μην μπορούν να πληρώσουν, λέει στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Μπάμπης Λεκάκης.

Δηλώνει βέβαιος ότι μέχρι και το τέλος του 2015 κανείς δεν πρόκειται να μιλήσει για ανάπτυξη και προαναγγέλλει  παγκρήτια συνάντηση των επαγγελματοβιοτεχνών στις 7 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του κλάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News