Ειδήσεις

"Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τα απορρίμματα στη Χερσόνησο"

Ερώτηση με θέμα την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων στο Δήμο Χερσονήσου απευθύνουν προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης (Ηρακλείου) και Σταύρος Τάσσος.

Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές, αφού αναφέρουν ότι ο Δήμος Χερσονήσου προχώρησε στις 25 Σεπτεμβρίου σε διαγωνισμό για να δώσει την καθαριότητα και την αποκομιδή απορριμμάτων σε ιδιώτη για τα επόμενα τρία χρόνια, επισημαίνουν τα εξής:

«Ο συγκεκριμένος δήμος ήδη από το 2005 τα έχει παραχωρήσει με πρόσχημα την "έλλειψη προσωπικού", "τα παράπονα των δημοτών", την "ελλιπή χρηματοδότηση", την τουριστική εικόνα του Δήμου. Όλα αυτά τα χρόνια είναι αρκετά για να δούμε ότι ούτε οι δημότες ωφελήθηκαν αφού πληρώνουν με δυσβάστακτα τέλη τις υπηρεσίες αυτές αλλά ούτε και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν σε άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην εκ νέου παραχώρηση της καθαριότητας και διαχείρισης απορριμμάτων της δημοτικής Αρχής Χερσονήσου σε ιδιώτη εργολάβο.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να απαγορεύσει οποιαδήποτε επιχειρηματική δράση στην καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων, να ακυρώσει τον εν λόγω διαγωνισμό και παράλληλα να στελεχώσει την υπηρεσία του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, με τον απαραίτητο στόλο οχημάτων, με προμήθεια μέσων και εργαλείων που χρειάζονται».

Σχόλια