default-image

Ταλαιπωρία και ουρές στα ΚΤΕΟ πριν τη λήξη της προθεσμίας

Κρήτη
Ταλαιπωρία και ουρές στα ΚΤΕΟ πριν τη λήξη της προθεσμίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "κόκκινο" άγγιξε τη Δευτέρα η ταλαιπωρία για εκατοντάδες ιδιοκτήτες οχημάτων και στην Κρήτη, οι οποίοι στήθηκαν στις ουρές από τα χαράματα, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν τα οχήματά τους από τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο.

Παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, αλλά και τις ουρές που σχηματίστηκαν στα ΚΤΕΟ κατά την ολιγοήμερη παράταση που έδωσε το υπουργείο, μόνον το 30% των εκπρόθεσμων οχημάτων από τα περίπου 1 εκατομμύριο πέρασαν από σχετικό έλεγχο. Οι υποδείξεις του υπουργείου πάντως ήταν σαφείς για όσους δεν περάσουν τα οχήματα τους από ΚΤΕΟ, αφού τα πρόστιμα από το κράτος και την Ελληνική Αστυνομία θα είναι τσουχτερά από 01/01 του 2016.

Στα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ του νησιού επικράτησε σήμερα πολύωρη ταλαιπωρία, με τους Κρητικούς την ίδια ώρα να οδηγούνται για έλεγχο του οχήματός τους την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αφού αμέλεια αλλά και οικονομικά προβλήματα τους οδήγησαν σε αυτή την καθυστέρηση.

Κι όλα αυτά μια ανάσα από τη λήξη (αύριο Τρίτη) της παράτασης για έλεγχο ΚΤΕΟ, που είχε δοθεί σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων ήταν εκπρόθεσμοι το πρώτο εξάμηνο του 2014 και με το υπουργείο να έχει ήδη ανακοινώσει πως δε θα δοθεί περαιτέρω παράταση.

Όσοι δεν εκμεταλλευτούν την προθεσμία χάνουν οριστικά το bonus απαλλαγής του 50% του προστίμου καθυστέρησης και θα βρίσκονται πλέον έκθετοι έναντι του προστίμου τροχαίας αξίας 400 ευρώ, και σε κάθε περίπτωση του προστίμου περί μη διενέργειας ελέγχου ΚΤΕΟ αξίας 150 ευρώ, το οποίο θα ξεκινήσει να επιβάλλεται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης στη ΔΟΥ κάθε εμπλεκόμενου ιδιοκτήτη οχήματος από 1/1/2016.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News