Ειδήσεις

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας... θεσμός για το Ηράκλειο

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή ερασιτεχνών φωτογράφων απ' όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας "Olympic Photo Circuit", ο οποίος πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε, 12μελής επιτροπή από αρκετές χώρες του κόσμου έβαλε στο μικροσκόπιο χιλιάδες φωτογραφίες με στόχο να βραβεύσει τις 500 καλύτερες!

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, 983 καλλιτέχνες φωτογράφοι από 68 χώρες έστειλαν 11.500 φωτογραφίες, ασπρόμαυρες, έγχρωμες, με θέμα τη φύση και ταξιδιωτικές φωτογραφίες…

Η δωδεκαμελής επιτροπή απαρτιζόταν από μέλη με καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, την Αγγλία, το Λουξεμβούργο και την Ελλάδα που έκριναν τις καλύτερες φωτογραφίες, με το έργο τους να είναι αρκετά… δύσκολο, καθώς θα έπρεπε να επιλέξουν 500 φωτογραφίες για βράβευση σε σύνολο 11.500 φωτογραφιών.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη του Ηρακλείου, η οποία μαγνητίζει τα βλέμματα αρκετών ερασιτεχνών φωτογράφων που δίνουν ψυχή, χρώματα αλλά και μηνύματα μέσα από την καλλιτεχνική τους δουλειά.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια