Ειδήσεις

Γεροβασίλη: "Δε θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας"

Η φημολογία αλλά και οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει πως είναι θέσεις της κυβέρνηση», διευκρίνισε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο πρωθυπουργός δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητάς τους, υπογραμμίζοντας πως βρισκόμαστε σε έναν διάλογο για την εφαρμογή των νέων μέτρων και με αυτή την έννοια, όπως είπε, ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να δίνει απαντήσεις.

Αναφορικά με τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο για το «άδικο μέτρο».

Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εκτός αν πρόκειται για κατοικίες αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου. «Την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεν θα την αγγίξει η κυβέρνηση», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει αυτό που θα οδηγήσει σε ένα καθαρό και διάφανο τοπίο δηλώνοντας πως πρέπει να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Παράλληλα, ανέφερε πως μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για της τηλεοπτικές άδειες.

Σχόλια