Ειδήσεις

Προκήρυξη 226 θέσεων προσωπικού από το Υπ. Υγείας

Στην προκήρυξη 226 θέσεων τακτικού προσωπικού προχώρησε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας, όπου σε Κρητικό επίπεδο, προκηρύχθηκαν μόλις 18 θέσεις. Πρόκειται για θέσεις τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΥΕ (νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, τραυματιοφορείς κτλ) οι οποίες άνοιξαν με στόχο τη επαρκέστερη στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας.

Οι προσλήψεις αυτές, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, αποτελούν μόνο την αρχή και μάλιστα αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη άλλων 759 θέσεων κατηγορίας ΤΕ και ΔΕ.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 2.440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, «για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», ενώ τονίζεται πως «παρά την αδιαμφισβήτητη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας προχωρά σταδιακά η ενίσχυση των μονάδων του ΕΣΥ με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την ανακούφιση των εργαζόμενων που όλα αυτά τα χρόνια με το ζήλο και το φιλότιμό τους κρατούν όρθιο το δημόσιο σύστημα».

Σχόλια