default-image

Διεθνές Σεμινάριο Εθελοντικών Οργανώσεων στο Μύρτο

Κρήτη
Διεθνές Σεμινάριο Εθελοντικών Οργανώσεων στο Μύρτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Τοπική Κοινότητα Μύρτου ξεκίνησε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου ένα ενδιαφέρον Διεθνές Σεμινάριο Εθελοντικών Οργανώσεων με αναφορά στους νέους της υπαίθρου.

Το εξαιρετικό αυτό σεμινάριο διοργανώνεται στο Μύρτο Ιεράπετρας από το Διεθνές Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων. Θέμα του έχει την "Επίδραση του Εθελοντισμού στην εξέλιξη των νέων ανθρώπων και των Τοπικών Κοινοτήτων".

Οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκινούν καθημερινά στις 9:30 το πρωί και τελειώνουν στις 5:30 το απόγευμα. Οι εργασίες του σεμιναρίου λαμβάνουν χώρα στη νέα αίθουσα Ιατρού Παπαγεωργίου, στο κέντρο του χωριού.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η γαλλική οργάνωση SJ μαζί με την οργάνωση "Citizens in Action" και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+. Συμμετέχουν 25 συντονιστές εθελοντικών οργανώσεων από Γαλλία, Τσεχία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Κορέα, Ινδία, Βέλγιο, Ισπανία και Ελλάδα, καθώς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Illinois, Benjmin Lough.

Στην έναρξη των εργασιών έδωσε το "παρών" και καλωσόρισε τους εκλεκτούς επισκέπτες της Ιεράπετρας ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης.

Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, σε όλους τους τομείς της Διά Βίου Μάθησης (Ανώτατη Εκπαίδευση, Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Εκπαίδευση Ενηλίκων, Σχολική Εκπαίδευση, δραστηριότητες νεολαίας, κ.τ.λ.). Το πρόγραμμα Erasmus+ δομείται σε 3 βασικές Δράσεις (Key Actions) για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νεολαία.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News